Dahili Sirkulasyonun kendiliğnden dışarıya geçme sorunu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan mercedex
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

mercedex

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar merhaba, 2019 clio 4 1.5 dci seyir halindeyken kendiliğinden iç hava dolaşımını dışarı alıyor belli aralıklarla, inatla ben basıyorum içerideki havayı çevirsin diye 5 dk sonra falan bu dışarı geçiyor yokuş çıkıyorum egzoz gazına boğuluyorum içeride birden :sinirli
Yok mudur bunun çözümü ve ayrıca aracın otomatik klima açma gibi durumları varmış buğu giderme kısmına gelince onu da çözemedim bu konular hakkında bilgisi olan var mıdır acaba?

Bildiğim kadarıyla yaşadığınız durum eski model araçlar dışında yeni nesil denebilecek birçok araçta bu şekilde...

Dış sirkülasyon kapalı konumda (İç sirkülasyon açık) uzun süreli kullanımda sürücü ve yolcuları olumsuz etkileyeceğinden sistem belirli aralıklarla otomatik aç - kapa yapıyor...

(İç sirkülasyonun kapanmaması, veya açık olarak unutulması; araç içi karbondioksit seviyesini arttırarak uyku ve yorgunluk haline, baş ağrısı gibi rahatsızlıklara sebebiyet verir, sürüş güvenliğini tehlikeye atar. Bu nedenle başta premium markalar olmak üzere birçok araç bu sistemin belirli bir süre sonunda otomatik olarak devredışı kalmasını sağlar)

Hocam öncelikle teşekkür ederim cevabınız için, fakat ben cam aralık olarak dolaşıyorum eskiden beri içerideki sıcak havayı da iç sirkulasyon moduna alıyorum böylece içeride pis hava veya buğu oluşması olmuyordu ayrıca trafikte maalesef hep önümüzde bir araç oluyor ve durmadan egzoz dumanı atıyor böylesi bana daha sağlıksız geldi (içeride bir anda boğulma durumu yaşanması ),sonrasında da tüm camları hemen açıp egzoz dumanının gitmesi için uğraşıyorum inşallah bunu engellemenin bir yolu vardır yoksa havalandırmayı açamayacağım :D

Geri