Continental ContiEcoContact 5 195/55/r16 87H lastik yardım

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Edessar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Edessar

Melih UĞUR-Ankara,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Merhaba arkadaşlar. Bu lastiklerle ilgili bir sorunum oldu ve paylaşmak istedim. Cumartesi günü ankara eskişehir yolunda mais yakınlarında aracımla seyir halindeyken ortalama 50-60 km hız civarı kaldırıma fazla yanaşmadan dolayı sol ön teker yanağında yarılma meydana geldi. Stepneyle değiştirdiğim lastiğin onarılamayacağı ve değişmesi gerektiğini öğrendim. Kaskoyuda bozdurmak istemememden dolayı yeni lastiği nakit almaya karar verdim ancak; bu lastiğin ara versiyon olduğunu ve her yerde bulunamadığını öğrendim bulduğum yerlerdede rakamlar 250-320 arasında değişmekte. Elinde bu lastikten tek olan varmı acaba yada daha uygun olarak bu işi çözmeme yardımcı olabilecek, fikir verebilecek arkadaşlar varsa onlardan yardım bekliyorum.

Merhabalar sizinkine çok benzer bir durum bugün benim başıma geldi ve lastik 10 km ile sürttüğüm kaldırımdan dolayı yanağından delindi. Bugün tamir edilmesi için lastikçiye bıraktım. sıcak yama yapacaklarmışşşş???? doğrusu ne olduğunu bilmiyorum ama içime bir şüphe doldu ve lastiği değiştirmek istiyorum... sizin bu konudaki tecrübelerinizden yararlanmak isterim...
teşekkürler
Not: Aracım renault clio 4 spourt tourer

Merhaba arkadaşlar. Bu lastiklerle ilgili bir sorunum oldu ve paylaşmak istedim. Cumartesi günü ankara eskişehir yolunda mais yakınlarında aracımla seyir halindeyken ortalama 50-60 km hız civarı kaldırıma fazla yanaşmadan dolayı sol ön teker yanağında yarılma meydana geldi. Stepneyle değiştirdiğim lastiğin onarılamayacağı ve değişmesi gerektiğini öğrendim. Kaskoyuda bozdurmak istemememden dolayı yeni lastiği nakit almaya karar verdim ancak; bu lastiğin ara versiyon olduğunu ve her yerde bulunamadığını öğrendim bulduğum yerlerdede rakamlar 250-320 arasında değişmekte. Elinde bu lastikten tek olan varmı acaba yada daha uygun olarak bu işi çözmeme yardımcı olabilecek, fikir verebilecek arkadaşlar varsa onlardan yardım bekliyorum.
Öncelikle geçmiş olsun tatsız bir durum olmus sana tavsiyem kazalı araçlardan bulabilirsin belki lastik tek aklıma gelen o

geçmiş olsun zaten kış geldi kışlıkları taktırın o arada rahat rahat ararsınız çıkma olarak veya daha ucuza bence.

geçmiş olsun . büyük bir tahlihsizlik ben kaç kere sürttüm hızlı yavaş acemi olduğumdan ama şükür ki birşey olmadı . umarım hemen bulursunuz.

Ilginize ve değerli fikirlerinize çok teşekkür ederim

Gecmis olsun. Gecenlerde merak ettim bende baktim lastiklere, continental bayisinde var ve fiyat 325 TL. Ama lastik sakaya gelmez, allah muhafaza yolda giderken cok daha buyuk ve telefasi mumkun olmayan sorunlar yaratabilir. Bu nedenle cikmacidan eski lastik temin yada buyuk yariklara yamayi hic dusunmeyin derim. Hic birsey hayatinizdan yada sevdiklerinizden onemli degil..
(kamu spotu gibi oldu ama onumde tekeri patlayip yarim takla atan arac gördüğümden beri sakasi olmadigini düşünüyorum)

İnanır mısınız benim de sağ ön lastiğim 5-10km hızla kaldırıma sürtünce yanaktan parça koptu. Acaba bu lastiklerin kalitesizliğinden midir ? Ben açıkçası Continental'in bu lastiğini pek sevmedim, ABS bulunan araçta gariptir ki frenaj sesi de duydum,kaydım da.... Çıkmasına 150TL vereceğime gidip sıfır SYRON veya Kumho alayım diyorum fakat 195 55 16 bulamadığım için kış lastiklerimde olduğu gibi 205 55 16 düşünüyorum.

Yine de temiz durumda çıkma Continental'i bulunan arkadaşlardan tek veya uygun rakama set olarak satın alabilirim...

İnanır mısınız benim de sağ ön lastiğim 5-10km hızla kaldırıma sürtünce yanaktan parça koptu. Acaba bu lastiklerin kalitesizliğinden midir ? Ben açıkçası Continental'in bu lastiğini pek sevmedim, ABS bulunan araçta gariptir ki frenaj sesi de duydum,kaydım da.... Çıkmasına 150TL vereceğime gidip sıfır SYRON veya Kumho alayım diyorum fakat 195 55 16 bulamadığım için kış lastiklerimde olduğu gibi 205 55 16 düşünüyorum.

Yine de temiz durumda çıkma Continental'i bulunan arkadaşlardan tek veya uygun rakama set olarak satın alabilirim...

benim şu anda kullanmış olduğum 2inci clio4 oldu şu anki aracım, bir öncekinde zaman zaman kayıyordum, abs dahi devreye giremiyordu, süspansiyon çok sertdi diyordum.

aracıma başka bir sitede birisi pirelli p1 verde alıp aracın çok farkettiğini söyleyince bende araştırmalar içersine girdim ve Filandiya malı Nokian Line serisi aldım tanesi 210tlden.

inanın bir araç bukadar fark edemez, yol sesi tam anlamıyla sıfır, araç yere resmen yapışıyor yol tutuşu,frenleme mükkemel denecek seviyede ve hissiz olan elektrik destekli direksiyonuma yeteri seviyede hassasiyet,bilgi vermeye başladı.

bunun yanısıra en ama en çok farkettiğim ise konfor resmen bir üst segment araçdaki gibi yumuşadı, ben çok ama çok beğendim bu lastikleri ve herkese tavsiye ederim, kumho vs uğraşmayın derim.

merhaba. Mr.Clio "Filandiya malı Nokian Line serisi aldım tanesi 210tlden." aldığınız lastik tam olarak line serisi mi? zline, eline bir de line var. sizinki tam olarak sadece line olan mı?

Geri