Clio Otomatik Vites Kullanım Sıralaması

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan batclio
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

batclio

Kayıtlı Üye
34-İstanbul
Sevgili dostlar 2024 Clio Evolution aracımla ailenize katıldım... Aracı alırken teslimattaki arkadaş şanzımana yük bindirmeme konusunda beni uyararak bir sıralamadan bahsetti... O anda birkaç farklı şeyle de uğraştığım için tam aklımda kalmadı bu nedenle size sormak istedim. Sağlıklı olan sıralama bu mudur?

Aracı çalıştırırken;

1-Fren + start/stop
2-Vitesi P'den N'ye aldım ve el frenini indirdim
3-D'ye alıp hareket ettim.

Stop ederken;

1-D'den N'ye aldım ve el frenini çektim, hafifçe ayağımı frenden kaldırdım.
2-N'den de P'ye aldım ve aracı kapattım.

Sıralama doğru mudur acaba?

• Beğen
Tepkiler: AlpineF1Mirac
Merhaba, yeni aracın hayırlı olsun, aracı çalıştırdıktan 1 dk sonra direk D konumuna alıp el frenini indirip hareket edebilirsin, diğer sıralamalar doğru...
Yaz aylarında olsak bile araç çalıştıktan sonra 1 dk beklemek motorun iç aksamlarının yağlanmasına fayda verecek ve aracın motoru uzun ömürlü olacaktır...

• Beğen
Tepkiler: zmr35
Merhaba, yeni aracın hayırlı olsun, aracı çalıştırdıktan 1 dk sonra direk D konumuna alıp el frenini indirip hareket edebilirsin, diğer sıralamalar doğru...
Yaz aylarında olsak bile araç çalıştıktan sonra 1 dk beklemek motorun iç aksamlarının yağlanmasına fayda verecek ve aracın motoru uzun ömürlü olacaktır...
Teşekkür ederim. Stop ederkenki sıralama doğru o zaman?

• Beğen
Tepkiler: *USTA
Teşekkür ederim. Stop ederkenki sıralama doğru o zaman?
Evet, sıralama doğru...

YAKIT KONUSUNDA DA DİKKAT EDİN DEPO BOŞ GEÇMEYİN MÜMKÜNSE AYNI FİRMANIN YAKITINI KULLANIN

Sevgili dostlar 2024 Clio Evolution aracımla ailenize katıldım... Aracı alırken teslimattaki arkadaş şanzımana yük bindirmeme konusunda beni uyararak bir sıralamadan bahsetti... O anda birkaç farklı şeyle de uğraştığım için tam aklımda kalmadı bu nedenle size sormak istedim. Sağlıklı olan sıralama bu mudur?

Aracı çalıştırırken;

1-Fren + start/stop
2-Vitesi P'den N'ye aldım ve el frenini indirdim
3-D'ye alıp hareket ettim.

Stop ederken;

1-D'den N'ye aldım ve el frenini çektim, hafifçe ayağımı frenden kaldırdım.
2-N'den de P'ye aldım ve aracı kapattım.

Sıralama doğru mudur acaba?
Evet hocam kesinlikle budur aracın şanzıman sağlığı için önerilen budur

Geri