Clio II Açık hava filitresi yardım

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan furky
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

furky

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Merhaba arkadaşlar 99 1.6 rte aracım var aracıma açık hava filitresi takmayı düşünüyorum fakat kafamda soru işaretleri var motora zarar verir boğaz kelebeği kirlenir vb. Sorunlar yaşatır diyorlar bir de 8v motorda güce etki etmez dediler bunlar ne kadar doğru ne kadar yalan
Son olarak hangi ürün uyar hangisini tavsiye edersiniz başka bir forumda k&n apollo sanırım bunu görmüştüm fiyatı 150 civarı yorumlarınızı deneyimlerinizi bekliyorum

Ben de çok düşündüm , araştırdım birisi ile tanıştım hatta onda polo 1,4 vardı 8v bana söylediği.
tuningçilerden falan 40 tl falan olanlardan alma beygir kaybı ve pislenme söz konusu oluyor. alacaksan K&N al açık veya kapalı dedi. bende şimdi onu hedefliyorum :)
ve K&N apollo da sıkıntı olarak şunu duydum sadece sıcak hava veriyormuş motora buda bazı araçlarda sıkıntı yaşatıyor muş güç kaybı gibi
Replikadan kaçının ben olsam gider k&n alırım. açıık ve net

Eyvallah dostum k&n nin başka hangi modeline bakmalı ki appollodan başka sıkıntı yaratmayan

apollo var birde normal var zaten

Hava filtresinin uygulanması önemli olan kimisi kazanın ucuna takıp performans alamadım diyor asıl olması gereken boğazdan alınıp arabanın soğuk havayı aldığı bir yere kadar boru ile filtrenin yürütülmesi mesela panjura yakn bir yer olabilir kullanılan malzemenin de bir o kadar önemi var pimaş boru kullanacaksan o boruya ısı yalıtımı yapman gerekiyor motordaki sıcak havayı emmemesi için zaten açık hava filtresinin amacı motora daha fazla soğuk hava verip daha fazla yakıt ile fazla perfomans doğru uygulama her türlü sağlıklı motorda fayda sağlar filtre ile daha iyi gaz tepkimesi elde edebilirsin

Geri