Clio 5 haklında sorularım var yardımcı olursanız sevinirim

osmanerenu

Kayıtlı Üye
34-İstanbul
Merhaba arkadaşlar herkese,

Bugün 2020 model bir clio 5 için bir satıcıyla anlaştık pazartesi satışı alacağım pilotgarage ekspertizde full paket ekspertiz yaptırdım fakat aklıma daha sonra renault port uygulamasından servis kayıtlarına bakmak geldi baktığımda arkadaşın söylediği hasar kayıtlarını buldum fakat bir tarihte sanırım airbag ile alakalı bir işlem görülmüş attığım ekran görüntüsü airbag beyni değişimi midir yoksa yazılım güncellemesi tarzı bi şey midir?

Aracın sadece sağdan kazası var zaten eksper ve servis kayıtları doğruluyor.

Valla yardımcı olursanız çok sevinirim içime bir kurt düştü daha önce hiç renault araç almadım tanıdık ustamda yok.

Ekli dosyalar

• IMG_5101.webp
    IMG_5101.webp
    21.7 KB · Görüntüleme: 29
Airbag beyni değişimi büyük ihtimalle hocam. Kaza anında airbagler patlamasa bile sensörler falan hasar gördüğü için ve bir daha ki kazada airbaglarin açılmaması gibi bir durum oluşmasın diye servisler değiştiriyor genelde airbag beyinlerini. Bana direksiyon simidine yapılan işlem garip geldi. Ona ne olmuş acaba?. Hocam siz en güzeli pazartesi sabahtan Sima Renault'u arayın yada gidebiliyorsanız bir reno bayiine gidin bu açıklamalar ne anlama geliyor sorun. Araç özelinde bilgi vermeyebilirler sizin adınıza kayıtlı olmadığı için ama en azından bu resimdeki terimler ne anlama geliyor onunla ilgili bilgi alırsınız.

Öncelikle yorum için teşekkür ederim servisi aradığımda bana dediler ki herhangi bir değişim yok sadece bir yazılım güncellemesi yapılmış bu kodun değişim olmadığını söylüyor değişim olursa direk parça adı yazıyolarmış ayrıca daha sonra eksperi aradım airbaglerin değişmediğini araç tarihi ile uyumlu olduğunu söyledi o arkadaşında varsayımı soketlerde problem oluştuysa direksiyon sökülüp soketler değişimi olabilir dendi

• Beğen
Tepkiler: cool_ive45
Geri