Clio 5 1.0 Sce Sogukken titreme

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Etzel
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Etzel

Kayıtlı Üye
63-Şanlıurfa
Merhabalar. Forumda yeniyim. Ismim Kendal. 2022 clio 5 1.0 sce arac aldim. Sanliurfa Hilvan ilcesinde ogretmenim. Bir konuda desteginize ihtiyacim var. Sabahlari araca binince -2, -3 derece filan gosteriyor. Kontagi ceviriyorum. Fonksiyon testini yapiyor ve Buzlanma riski yaziyor. Bunu yazdigi zaman kontagi cevirdigimde motor titreyerek calisiyor. Sadece o marsi alma esnasinda titriyor(sarsinti oluyor) sonra herhangi bir titreme sarsinti olma olmuyor. Okula park ediyorum. Ders bitiyor ve donuste calistirinca bunu yapmiyor. Sadece o Buzlanma riski yazisi cikinca sabahlari yapiyor.
Bunu yapmasi normal mi ? Birde buzlanma riski yazisi ciktiginda kontagi cevirmeden ekstra birsey yapmam gerekiyor mu ?

Merhaba Hocam.

Buzlanma riski sadece uyarı amaçlı, herhangi bir sey yapmaniz gerekmiyor.

Sarsinti marş basarken yapiyor ise gayet normal, onemli olan rolantide veya yolda aşırı sarsinti yapmamasi.

Eger rolantide veya yolda aşırı sarsinti yaparsa motor kulağı kaynaklı olabilir.

Motor gövdesindeki saglam bir noktadan (plastik parçalardan değil) elinizle ileri geri sağa sola rahatlıkla oynuyorsa problem kulaklardan birinde veya birkacinda olabilir.

Expertiz motor kulagi oynuyor demisti. O zaman ona bi baktirayim.
Birde evet sadece mars basarken sarsiyor(titriyor) normal calisirken cok sukur birsey yok. Mars basarken normal ise icim rahatladi. Cok tesekkurler.
Son bir soru daha sabahlari -3 -2 lerde filan biraz calistirip mi ilerlemek lazim yoksa farketmez mi ? Devir saati 1 e dusunce ilerliyorum ben

Emin olmak için servise baktirabilirsiniz, garanti dahilinde motor kulağı değişimi de yapilabilir.

Hava soğuk da olsa sicak da, ben 1 dakika çalıştırıp oyle yola çıkılması taraftariyim. Hatta aşırı soguklarda 2 dakika bile beklediğim oluyor.

Motor kulağı garantiye giriyorsa hemen baktırayım çünkü Nisan 2025 e kadar garantisi var demişti aldığım kişi
soğuklarda bundan sonra bende biraz çalıştırıp gideyim. anca okula geç kalırsam hemen giderim yoksa bekleyeyim

Motor kulağının garantiye girmesi lazım bence, sonuçta sizin kötü kullaniminiz ile alakali bir durum değil. Ayni zamanda belli kilometrelerde değişmesi gereken sarf malzeme de değil.

Yardimlariniz icin cok tesekkur ederim

• Teşekkür Et
Tepkiler: mcgc
Geri