Clio 4 Touch 90 hp yakıt tüketimi ve depo hacmi hk.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan zaokal
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

zaokal

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Merhaba,
aracı alalı üç ay oldu depoyu üçüncü kez fulledim,bugün depo 46.750 lt mazot aldı.875 km yol yapmışım 100km de 5 lt ortalama gösterdi,km de 0.250 kr yaktı,aracı sakin genellikle şehir dışında 90 km hız ile kullandım,bu tüketim normalmı,ayrıca bizim aracların deposu 45 lt diye biliyordum,46.750 lt depo nasıl aldı anlayamadım,

tüketiminiz şehir içi ise normal hatta az bile, şehir dışı ise yüksek, karışık ise ideal oranlarda
depo hacmine gelirsek her ne kadar 45litre deselerde neredeyse boş depoya 50 litre dizel koymuşlardı geçen gün bütün hesaplarım alt üst olmuştuıslık

Kapasite 45 lt ama fazla alabiliyor. Benim araç fluence 50 lt ama gırtlağına kadar doldurunca 53 kusur litre alıyor. Şüphelenip aracın altına bakma boşluğunda bulunuyorum 50 litreyi geçince acaba dışarı mi atıyor diye ama dışarı atma durumu yok nereye alıyor o 3-4 litreyi ben de bilmiyorum. Sen o kadar mazotla iyi yol yapmışsın ben 50 litre ile ancak onu yapabiliyorum. Ortalama 5.8~6.2 arası değişiyor. Senin değerler normal gibi.

Tapatalk Pro kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Geri