Clio 4 spor yay tavsiyeleri (kullananlar)

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan getrak
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

getrak

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar herkese selam olsun ;)
Clio 4 dizel aracıma 3,5 santim yay almak istiyorum.
Şuan piyasada , Apexi, coil ex, matrax gibi markalar önüne çıkıyor.

Bu yayları kullanan varmı , konforun çok bozulmasını istemiyorum.
Hatta soğuk press bile düşünüyorum. Talebi çok gibi.

Diğer marka yaylar 1.000 TL bin üzerinde. Arabada açıkçası performans aracı değil.(1.5 DCI).
Geçmişte 206 RC aracıma bile 100 TL Lik fk yay takmistim. O bile zorlamalar da sorun çıkartmadı.

Aracımda Maslak/Namiştain yapımı ön coilover, arka soğuk pres yapıldı memnunum.

ASUS_Z00AD cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Clio 4 lerde zaten konfor yok tiraktor gibi araba birde arabayi dusurunce dusunemiyom hic tavsiye etmem...

Clio 4 lerde zaten konfor yok tiraktor gibi araba birde arabayi dusurunce dusunemiyom hic tavsiye etmem...

Valla Ülkemiz şartlarında suda gibi ilerlemek airmatic bulunan S500 lerle bile pekte mümkün değil. Araca çokta haksızlık etmemek lazım. Zira 80-90bin liralık aracın FOB maliyeti üçde biri 30 bin liralık arabaya diye bakarsak bence fiyat/performansta müthiş bir araç :)

Araç standart olarak yüksek, 17 jant paketide var. Yay gerçekten aracın toparlamasinda etkili.
Belirttiğim markalar nasıl bilmiyorum.takip denemek lazım.
Bu markalardan kullanmış birisi olsaydı, biraz fikir verirdi. Güncel piyasada bu markaları satıyorlar.
Araç sert zaten, press ve coilover daha da sertlestirir diye düşünüyorum.

Yıllarca GTI, RC kullandım. Alışkanlıklar oradan geliyor.
Fiyat ,donanım ,performans için sectigim Şuan ki clioya dayanamayıp bady kit seti bile taktırdım.
Bide yay olsun diye kasiniyoruz.

H&R bulabilirseniz en iyisidir.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Bende xt marka yay aldım diğer araçlarım da hep bilinen markaları aldım . 3.5 cm diyerek taktım, takıldıktan sonra direk 4.5 cm alçalma oldu şu anda önler 5.5 arkalar 4.5 boş haldeyken . Konfor sıfır devamlı bir ses mevcut vaktim olsa sökücem ama mecbur bu şekilde idare ediyorum. 3 kişinin üstünü almıyorum [emoji1] duruşu çok güzel ama malesef dandik ürün kurbanı olduk . Sen sen ol kalitesiz ürün alma çünkü paran direk çöp oluyor. Soğuk pres bile yapmak dandik yaydan daha kaliteli [emoji106]

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Onerılerınız ıcın tesekkurler.
Ama formda sanırım benım ıstedıgım gıbı yay kullanan arkadas yok.

Ben aracıma gecen hafta 3.5 cm lık ultra racıng yay taktırdım.(300 tl ye satın aldım) eıbech uretımmıs kullanınca fartkettım, dınamıkları aynı :)

Aracta konfor bozulmadı. Tam tersı arac daha rahatladı. Sertlıgı bıraz olsa gıttı. Ben bu kadar keyıf alacagımı ummuyordum.

Her clıo 4 kullanıcısına sıddetle tavsıye edıyorum.
Orjınal yaylar daha sert, alın 3,5 luk yay keyıfle kullanın.

bende 5 aydır 3.5cm ultraracing yay kullanıyorum aracım 2017 faz2 clio4 17 jantlı ona rağmen cok az yumuşadı görüntü olarakda cok azda olsa fark var bende memnunum sadece lastik ebatlarından dolayı konfor bozuklugu var ama onada gözümü yumuyorum :)

Geri