Clio 4 Şoför Kapısından Gelen Çızırtı Sesi

gelawej88

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Son zamanlarda düşük hızlarda giderken ya da yokuş çıkarken sol ön kapıda cızırtı gibi titreme sesi geliyor. Sanki kapıdaki tuş takımı sallanırken o sesi çıkarıyormuş gibi hissediyorum ama tuşlara dokunana dek susuyor. Yakalamak mümkün değil. Belki de kapıdaki hoparlörden bir parça sallanıyor olabilir ama bir türlü tespit edemedim. Denk geleniniz var mıdır?

bana da denk geldi ama sorunun kaynağını anlayamadım

Kapı içi hoparlörden de ses gelebilir, kadran üstündeki gölgelikten de, ön göğüsten de, tavan lambasından da, yine ayna etrafındaki tavan kaplamasından da, bagaj kapağından da, pandizottan da. Ses gelecek yer çok. Biri biter diğeri başlar. Alışmaya çalışın.

Aynı problem bende de var, bir türlü bulamadım kafayı yedirtecek ama nedense şu aralar kendi kendine kesildi, En son arabayı yıkarken basınçlı suyu ilk kez kapıyı açıp , kapının arabaya bağlandığı yerlere menteşelere tuttum suyu, ondan dolayı mi kesildi bilmiyorum, bir deneyin siz de, ben de merak ediyorum.

Dediğiniz gibi kapıdaki tuş takımı sallanıyor. Üzerine basınca ses kesiliyor.

Anlamadım gitti. Bazen sanki tuş takımı da değil gibi geliyor ama zamanla yakalayacağım cızırtı çıkaranı :)

Aynı ses bende de var yukarıda belirttiğim gibi ama o ses tuş takımından gelmiyor, ben kaç defa ses varken bastırdım üzerine ses kesilmedi, bir türlü bulamadım, Bulan varsa Allah rızası için söylesin :)

Aynı ses bende de var yukarıda belirttiğim gibi ama o ses tuş takımından gelmiyor, ben kaç defa ses varken bastırdım üzerine ses kesilmedi, bir türlü bulamadım, Bulan varsa Allah rızası için söylesin :)

Kapı içi hoparlörden de ses gelebilir, kadran üstündeki gölgelikten de, ön göğüsten de, tavan lambasından da, yine ayna etrafındaki tavan kaplamasından da, bagaj kapağından da, pandizottan da. Ses gelecek yer çok. Biri biter diğeri başlar. Alışmaya çalışın.

Bugün fark ettim. Ön kapının o siyah sert plastik olan döşemesinin menteşe kısmına bakan tarafı gerilince gıcırtı yapıyor. Yolda giderken gelen o titreme gibi cızırtı sesi tamamen buradan çıkıyor diye düşünüyorum, çünkü sesten eser kalmadı. Elimle azıcık bastırıp gerdirdim ve ses tamamen kesildi. İlerde ses tekrar gelirse tekrar bastırmak yeterli olacaktır. Yukarıda kapıya suyu tutunca sesin kesilmiş olduğunu söylemiştiniz. Muhtemelen aynı etkiyi oluşturmuştur.

Bugün fark ettim. Ön kapının o siyah sert plastik olan döşemesinin menteşe kısmına bakan tarafı gerilince gıcırtı yapıyor. Yolda giderken gelen o titreme gibi cızırtı sesi tamamen buradan çıkıyor diye düşünüyorum, çünkü sesten eser kalmadı. Elimle azıcık bastırıp gerdirdim ve ses tamamen kesildi. İlerde ses tekrar gelirse tekrar bastırmak yeterli olacaktır. Yukarıda kapıya suyu tutunca sesin kesilmiş olduğunu söylemiştiniz. Muhtemelen aynı etkiyi oluşturmuştur.

aynen, suyu tutunca geçtiğini söylemiştim, sonra tekrar gelmişti, demekki kesin oradan. Oraya bol bol silikon sprey sıkıp deneyeyim ben de.

Geri