Clio 4 Motor Performans Yüzdesi

BatuhanAlbayrak

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Herkese merhabalar. Geçtiğimiz hafta 2019 model clio 4 0.9 tce motora sahip 6500 km de olan ikinci el bir clio aldım. Satın almadan önce de her ne kadar km düşükte olsa ekspertiz yaptırdım. Ekspertiz sonucunda motorun performansı %87 olarak belirlendi. Ve normalde 90 bg olan aracım 79 beygir olarak performans verdi. 6500 km olan bir aracın %87 motor performansı vermesi normal midir? Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ediyorum.

Merhaba, öncelikle aracın hayırlı olsun.
6500 kilometrede ki bir motorun performansının düşük olması normal değil, garantisi devam eden aracını yetkili serviste kontrol ettirmende fayda var.
Kötü yakıt kullanımı performans düşüklüğüne yol açabiliyor ama bu kadar kilometrede düşüş göstermesi anormal...

Ekspertizdeki arkadaş bana aracın daha motorunun açılmadığını söyledi. Performans anlamında ben bir eksi hissetmedim rampalarda bayılma düşme olmuyor motor canlı geldi bana. İnternetteki araştırmalarıma göre de bazı insanlar ekspertizde verilen motor performans yüzdesinin doğru olmadığını düşünüyorlar. Bugün servis ile görüşeceğim.

Hayırlı olsun aracınız güle güle kullanın. O testlere çok güvenmiyorum ben Havanın sıcak olması kirli hava filtresi kalitesiz yakıt gibi bir çok etken performans verisini etkiler .

Sağolun güzel dilekleriniz için. Bugün servisle görüştüm bu testlerin çok doğru yapılmadığını ve servislerde biz bile yapmıyoruz dedi. Çok fazla itibar etmemek gerektiğini söyledi.

Geri