Clio 4 GTLİNE Driving eco ve pompa tutarlılığı

Beratthero

Kayıtlı Üye
35-İzmir
Herkese selamlar abiler
Aracı aldığımdan beri pompa ve driving eco tutarlılığını takip ediyorum ama kadran da bi tutarsızlık farkettim.
Şöyle normalde fulledikten sonra çeyrek deponun bir çizgi üstüne geldiğinde şehir içi 500km yapıyorum ve 32 lt alıyordu. Harcanan da 32lt gösteriyor.
Pzt günü ise ful depo bodruma gidip geldim. Şuan şehir içi karışık yaptığım km sonucu 28lt tüketim gösteriyor ancak çeyrek deponun bir çizgi üstünde. Yani bi tutarsızlık var. Bunun kalibrasyonu nasıl olur gizli özellik açanlar yaparmı? Ve birde kadrandaki yeşil ışığı aktif etmek istiyorum gaza baktıkça yeşilden kırmızıya dönen shift light gibi olan ışığı. Ve varsa başka gizli özelliği onları da tabi. Bu konuda bilgim yok. Şimdiden teşekkürler :)
Fotoğrafları bırakıyorum.
1000076748.webp

Malesef yola ilk çıktığımda 3.7 ortalama ile gitsemde yanlışlıkla Çine den gittiğim için ortalama 4 civarına çıktı dönüşte de çok bakmadım o yüzden ortalama 4.5 de bitti yolculuk. Bu arada cidden yazılımsız hali fazla yakıyor clionun. Yazılımlı clio ile 100 sabit 3.2 3.3 gidiyordum.

Şimdi bahsettiğim tutarsızlık ve yukarıda yazan tüketime istinaden karşılaştırın.
1000076747.webp
Normalde bu çizgiye geldiğinde 32lt tüketim gösteriyor ve alıyor ayrıca driving eco da toplam tüketim değeri tutsa da ortalama değer bazen tutmuyor. 391km yapmışım mesela ortalama 4.5 gösteriyor toplam tüketim 18.1 18.3 gidiyor. Tam 400km de 4x4.5 dan 18L göstermesi gerekmezmi? Buda farklı bi olay. Yani pompa da toplam tüketim tutuyor okeyiz ama ortalama tüketim değeri ve kadran değeri minimal tutarsızlıklarda bu nasıl oluyor?

Geri