Clio 4 benzin alırken pompa sürekli atıyor, göstergenin sürekli fullde göstermesi sorunu

Rcpylmz

Kayıtlı Üye
38-Kayseri
Aracım 2015 model clio 1.2 joy paket. Sıfır almıştık arabayı ve hala kullanıyoruz, araç şuan 90binde. 1 aydır bu sorunla sıkıntıdayım. Bir ara benzin alırken sanırım pompa attığı halde pompacı ağzına kadar doldurmuş depoyu ve benzin alırken kartın takılı olup olmadığını da hatırlamıyorum. O günden sonra depo ilerleyen zamanlarda düşmeye başladı ve bende yakıt alayım dedim, yakıtı alırken (700tl tuttu) pompa attı bende dedim o kadar yol gittim 700'den fazla alması lazım felan derken öylece aldım gittim. Aracımla 160km vs yaptım sayılır depo yarıya kadar düştü, sonra nasıl olduysa depo aniden full seviyeye çıktı ve orada sabit kaldı. Ve bu arada yakıt almak istediğim zamanlarda da pompa sürekli atıyor, pompacı sürekli basarak doldurma işlemi yapıyordu.

Sanayiye gittim, depo içerisindeki yakıtı kontrol etti hortum gibi bişi salladı içeri bu depo dedi boş dedi sonra arabanın arka koltuğunu söktü ve depoda bir kablo gibi bir şey vardı onu çıkardı ve kartı takmamı söyledi ibrenin 0 olması gerekiyo eğer şamandıra da sorun varsa dedi. Ama ibre hala full seviyedeydi, ha o zaman elektriksel bişey var dedi bende sonra bir kaç video izleyeyim belki sorunu çözerim diye ayrıldım. Kaç kere sigorta kısmını sök-tak yapsam da gösterge kısmı hiç düzelmedi. Biraz kullandım ibre düşmeye başladı ama hala yakıt alırken sorun yaşıyordm. Tekrar sigortayı sök-tak yaptım bu sefer de ibre geri yükseldi. Yetkili servise götürdüm artık yapacak bir çare bulamadım götürdüğüm zamanda ibre 1'in altına düşmüştü, arıza tespiti yaptılar (arıza tespit için 2bin para ödedim) arabayı teslim aldığımda ibre yine yukarı çıkmıştı, dediler ki bunun şamandıra değişecek o bozulmuş. 11-12bin gibi de bir fiyat söylediler, bende şu an idare etmek için çok şey yapmadım. OBD cihazı aldım belki hatayı gösterir diye onda da bir hata göstermedi. OBD cihazı ile kalibrasyon yapılıyor mu o konuda bilgi sahibi değilim

Bu durumda ne yapmalıyım gerçekten çok canımı sıktı bu olay, 500tl yakıt alacak olsam bile baya vakit alıyor her 50-100tl'de pompa atıyor

Geri