clio 4 aracın içine su dolması

60yakamoz

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
İyi günler arkadaşlar,
Clio 4 1.2 araca sahibim. aracıma 5 gün önce bulunduğumuz yerde sel olması sonucu koltuklara kadar su aldı, suyu tahliye ettik ancak; ayak keçesinin altında bulunan sünger de az da olsa nem ve su kaldı, bunu ne yapmamız lazım, ben makine ile çektrdim ancak elledikçe sünger de hasar oluyor. aracın altın da acaba su tahlisi gibi birşey var mı,

çok ama çok geçmiş olsun

açıkcası bunun benzeri benimde başıma gelmişti zamanında, size tavsiyem kesinlikle koltukların hepsini tek tek sökün, halıyı sökün, koltuklarında dahil sökeceğiniz tüm soketleri işaretleyin ve açar açmaz içine bir güzel hava/fön tutup elektrik bandı ile kapatın akabinde halıyı sökün.

halı dışarıda yani aracın dışında , koltuklarda ıslandı ise koltuklarda dahil ne varsa ciddi anlamda güzelce yıkayın ve güneşli bir günde uzun süre dışarıda bir güzel kurutun.

bunu yapmazsanız en kuru hali ile görünsede gözünüze ileride hatta yakın zamanda küf + koku yapacaktır, ne kadar erken müdahale ederseniz o denli iyi

koltukları da sokturursek bu sefer ılerı de vıdalardan sokulme oldugu anlasılır dedıler, cok kararsızım, koltukları da nasıl sokerız onu da bılemıyorum. tesekkur ederım ıyı dıleklerınız ıcın.

soketleri sökünce ortaya çıkacaklar ve içlerinde su var ise hava yani oksijen ile temas edecek oksitlenme süreci başlayacaktır.

soketleri söküp (araç kapalı konumda hatta mümkünse akü başı bile çekilmiş halde) içini bir güzel kurutup akabinde bir güzelde kontak temizleyicisi (elektrik dükkanlarında var 20tl civarı bulamazsanız fren balata temizleyiciside olur) sıkıp sıkılan temizleyisinin kurumasını bekleyin (en fazla 2dk) ve devam edilecek işlemler sırasında tekrar ıslanmasını önlemek amaçlı elektrik bandı ile tüm soketi sarın.

herşey bitince bandı söküp takabilirsiniz, soketin ters tarafı olan bağlantı yerinide aynı işlemi yapın, mesela sökeceğiniz koltuk ise koltuğa giden bir soket mevcut halıdan çıkan sadece soketi değil soketin bağlandığı koltukdaki erkek/dişi olan bağlantı kısmınadada aynı işlemi yapın.

dediğim gibi su gerçekten lannet birşey bugün sağlıklı çalışan araç 2 ay sonra oksitlenen soketlerle saçmalayabiliyor önden önlem almak en mantıklısı

koltukları da sokturursek bu sefer ılerı de vıdalardan sokulme oldugu anlasılır dedıler, cok kararsızım, koltukları da nasıl sokerız onu da bılemıyorum. tesekkur ederım ıyı dıleklerınız ıcın.

iyide koltuk sökülünce ne olurmuşki? 4 adet clio 4 aracım oldu hepsindede ses sistemi taktım koltuklar sökülerek bir tanesinde bile sorun yaşamadım arkadaş abartacak kılıf uyduracak ya uydurmuş bence.

koltulları sökmek pek kolay değil ama roket bilimide değil,arkalar direk çekince geliyor, önlerde yıldızlı alyan ile söküyorsunuz, öyle değer kaybettirecek yada garanti bozacak bir durum söz konusu değil diyende affedersiniz biraz değil baya uyduruyor

aracın altın da degıl degıl mı bazı yerlerde koltugu sokmek ıcın altında aracın demısler sokme yerlerı, servısı aradım alttakı sungerlerın fıyatı ıcın on ve arka sungerlere yaklasık olarak 2.000 tl fıyat verdıler, + 400 tl gıbı ıscılık ıstedıler alt ustu sunger ancak fırsata donusmus ıs.

aracın altın da degıl degıl mı bazı yerlerde koltugu sokmek ıcın altında aracın demısler sokme yerlerı, servısı aradım alttakı sungerlerın fıyatı ıcın on ve arka sungerlere yaklasık olarak 2.000 tl fıyat verdıler, + 400 tl gıbı ıscılık ıstedıler alt ustu sunger ancak fırsata donusmus ıs.

yok hocam, koltuk direk tabana yıldızlı alyan ile bağlı, aracın altıyla işiniz yakından uzaktan yok kim bu bilgileri üfürüyor ise sağlam üfürüyor bence şaka maka ciddi ciddi adamdan şüphe edin biraz atıp tutuyor belliki arkadaşki bunlara renault servisinde bile rastlıyoruz maalesef.

servisdeki arkadaşlar yakın zamanda gittiğimde arka kampanamın pastlanıp sıkışmasının sebebini koltuğumun altındaki anfiye giden kablo olduğunu söyleyebilecek kadar ileri sallayabilecek arkadaşlar

Öncelikle geçmiş olsun yapılacak işlemler hakkında bilgim yok ama bugüne kadar çok araç inceledim hiç koltuklar sökülüp takılmış mı diye bakmak aklıma gelmedi ne simsarlar varmış arkadaş:)

Merhabalar aracım şöför koltuğu arkası yani sol arka paspas altı aşırı ıslaktı bu konuyu görerek aracımın ön camın önündeki mazgalı sökerek su giderlerinin ağzına kadar çamur dolu olduğunu gördüm söküp bi güzel temizledim taktım aracım 2017 nisan çıkışlı hep gölge yerlere çektim ve bu kadar yılda tıkanmış sorun yaşayanların bilgisi olsun

• Beğen
Tepkiler: *USTA ve mcgc
Geri