Clio 4 1.5 dci icon akü ?

commandos07

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar Merhaba.
Clio 4 1.5 DCI ICON (Manuel Vites) aracım çalışırken zorlanıyor gibi geldi sanki... Bir de aracımı çalışıtırıp 15 Dk kadar kullanınca (Şehir içinde) Start Stop devreye giriyor. Diğer türlü start stop kullanılamıyor diye bir yazı çıkıyor ekranda. Sanıyorum bunlar aküden kaynaklanan sorunlar....
Acaba bu sorunları başka yaşayan var mı ?
Bir de bizim aracımızda bulunan akünün tam olarak özelliklerini bilen var mı ?
Start Satop uyumlu, Kuru akü, Jel Akü, Sulu Akü, 12 V. 70 Ah. 580A / 12 V 60Ah. 800A / EFB/AGM vs bir çok söylem dolaşıyor. Bizim akümüz tam olarak ne ?
İnternetten araştırdım fakat bulamadım.

Teşekkür ederim...

Arkadaşlar Merhaba.
Clio 4 1.5 DCI ICON (Manuel Vites) aracım çalışırken zorlanıyor gibi geldi sanki... Bir de aracımı çalışıtırıp 15 Dk kadar kullanınca (Şehir içinde) Start Stop devreye giriyor. Diğer türlü start stop kullanılamıyor diye bir yazı çıkıyor ekranda. Sanıyorum bunlar aküden kaynaklanan sorunlar....
Start Satop uyumlu, Kuru akü, Jel Akü, Sulu Akü, 12 V. 70 Ah. 580A / 12 V 60Ah. 800A / EFB/AGM vs bir çok söylem dolaşıyor. Bizim akümüz tam olarak ne ?

Teşekkür ederim...

Servise danıştınız mı?

Arkadaşlar Merhaba.

Teşekkür ederim...

Benim aracımda da geçen seneden beri kışın 2-3 gün çalışmazsa sabah biraz yavaş çalışma ve ekranda uyarılar çıkmaya başlamıştı. Bu senede aynı durumla karşılaşıyorum. Bunlar Aküden kaynaklandığı ve daha çalışmama durumu olmadığı için akü araştırmasına girmedim fakat start stop muhabbetinden dolayı pahalı olduğunu söylüyorlar.

Bende şeyi çok merak ediyorum. Ben araca biner binmez ilk isim start stop u kapatmak oluyor hiç kullanmıyorum. Normal akü taksan nasıl olur ki bide bu sistemi iptal etme şansımız var mı acaba.

sıkıntılar akü kaynaklı gibi duruyor

Konu ile ilgili servise danışmadım fakat bir forumda okudum, sorun aküden kaynaklanıyor. Start Stop uyumlu aküler normal akülere göre oldukça pahalı. Servise giden birisi normal fiyatın 2 katı kadar bir para ödemiz bu yüzden veryansın ediyordu. Sonuçta akü, servisten almaya gerek yok diye düşünüyorum. Tek merakım akünün tam olarak özelliğini bile yok. İnternete bakınca bir çok akü çıkıyor. Bazı firmalarda akünü bul vb. bir link var. Bu linke tıklayınca araç model bilgileri giriliyor ve akü bilgileri çıkıyor. Bu linklerde de Clio 4 yok...
Biraz daha idare edelim bakalım nasıl bir çözüm bulacağız. Start Stop u devre dışı bırakmak mantıklı bir çözüm bu arada... Akünün ömrünü biraz daha uzun tutar diye düşünüyorum...

Start- stop 10-15 dk sonra devreye girmesi çok normal bir durum motor ısınmadığı için devreye almaz start- stopu, aracınız garantili ise garantiden ücretsiz değişim olabilir diye düşünüyorum benim kini keyfi değiştirmişlerdi :)

Tekrar herkese merhaba.
Akü könusu ile ilgili servise danıştım, aküyü ölçtüler ve bir sorun olmadığını belittiler.
Araç ısınmadan start stop sisteminin devreye girmeyeceğini ve devreye girmesi için bu aylards 10-15 Dk. aracın ısınması gerektiğini söylediler...
Bu şekilde kullanamaya devam yani...
İlginiz için teşekkür ederim

Geri