1.5DCI 90bg aracım 75bin km'de 4yaşını doldurdu. Mazot-polen-hava-yağ filtreleri (Hepsi mais ürünü-140TL) ve yağı (Elf FE 5W30 5lt-80TL) internetten aldım, aynı şekilde mais orjinal ön fren balatalarını da 80TL'ye temin ettim. Böylece 300TL'ye periyodik bakım ve balata işini halletmiş oldum. Tanıdık usta/servis var ise bir saatlik iş hepsi.
Kayışlar için çok düşünmeme, ustamın 100bin'i çok rahat geçersin hiç değiştirme demesine rağmen dayanamadım be bu hafta yetkili serviste değişimi gerçekleştirdim. %20 kampanyası, taksit imkanı ve servis güvencesi açıkçası tercih sebebi oldu. Değişim esnasında devirdaim kontrol edildi ve değişimine gerek görülmedi ( değişseydi +300TL servis fiyatı) Aldığım hizmetten oldukça memnunum ama tabi işi yarı fiyatına halletmek varken gittik servise
Bu arada beni şaşırtan durum 75bin KM'deki kayışlarım inanırmısınız hala yepyeni, çatlaksız ve aşınma belirtisi yok tertemiz
Yurtdışında ve bazı markalarda 100-120bin ömür biçilen bu kayışların 4yıl 80bin'de değişimi belki biraz servis stratejisi olabilir...
Dileyen arkadaşlar için aşağıda kayışlara ait bilgileri yazıyorum
V Kayışı - Mitsuboshi 6PK1197 Made in Japan - parça kodu 117209098R
Trigger Kayışı - Dayco Isoran 119RPU270HSN - parça kodu 130286028R