Clio 4 1.2 Turbo İcon Edc 120 Bg. Yokuşta Ses

m.seferselek

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Merhaba Arkadaşlar,
2015 model 69.000 kmdeki aracım ile yokuş yukarı giderken özellikle yüksek vites düşük devirde sağ taraftan gelen bir şıkırtı sesi oluşuyor sanki iki demirin birbirine çarpması gibi. Bunun nedeni ne olabilir daha önce karşılaşan oldu mu? Başka forumlarda başka marka araçlarda olduğunu gördüm ama tam bir çözüm yolu bulamadım.
Yardımcı olursanız eğer çok sevinirim.

abi bende de oluyor ama nereden neden geliyor anlamadım. araba bir hata vermediği için de bir yere göstermedim ama bir daha olursa videoya kaydetmeye çalışacağım

abi bende de oluyor ama nereden neden geliyor anlamadım. araba bir hata vermediÄŸi için de bir yere göstermedim ama bir daha olursa videoya kaydetmeye çalışacağım

Sizin de yokuş çıkınca mı oluyor hocam.

Hocam Captur 1.2 turbo aracım var bendede oluyor. Yokuşta gaza yüklenince geliyor bendeki daha çok cırcır böceğini andıran bir şıkırtı gibi yaklaşık 3 aydır var, turboyla ilgili diye düşünüyorum henüz göstermedim. Nedenini bende merak ediyorum.

Hocam Captur 1.2 turbo aracım var bendede oluyor. Yokuşta gaza yüklenince geliyor bendeki daha çok cırcır böceğini andıran bir şıkırtı gibi yaklaşık 3 aydır var, turboyla ilgili diye düşünüyorum henüz göstermedim. Nedenini bende merak ediyorum.

Aynen hocam özellikle araç ısınınca yokuşta 2.500 3000 devir aralığında yapıyor sesi oldukça can sıkıcı bir durum

Ayrıca son zamanlarda geri vitese taktığımda tıkır tıkır ince sesler geliyor. Bu sorunların sebebinin şanzıman olabilmesi beni korkutmuyor değil. Son bakımda serviste şanzımana özellikle bakın dedim sorun yok dediler ama yinede insan kuruntu yapıyor. Ankarada düzgün usta da bulamadım edc için var mı tavsiye edebileceğiniz bir yer.

Geri