Clio 4 1.2 turbo edc aracım hararet yapiyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Jesus00
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Jesus00

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
İyi günler 2015 cilo 4 aracım var araç düz yolda veya şehir içinde hiç bir hararet yapmıyor ama uzun yol yaparken dağa tırmanırken araç hararet yapiyor. Aracı 2 ustaya gösterdim conta yakmıştır dedi ama conta yanık olsa düz yoldada hararet yapar diye biliyorum. Aracın termostatında su kaçağı var ondardır dedim ustalara ondan olmaz diyip termostatı değişmediler. Kocaelindeki bi diğer ustada conta kolay kolay yanmaz o araçlarda basınçlı ortamlarda 1.2 ler hararet verir normaldir dedi. Aranızda 1.2 kullanıp aynı sorunları yaşayan var mıdır ?

Ayni sorun bendede bas gosterdi termostat degisti sorun devam

Aracınızın uzun yol ve dağa tırmanırken hararet yapması, çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir, yorum yapan arkadaşta aynı sorunu yaşamış termostat değişmiş sorun düzelmemiş sanırım,
Radyatörün içinde bir tıkanıklık veya pislik varsa, soğutma sıvısı düzgün dolaşmayabilir ve motorun aşırı ısınmasına neden olabilir, Su pompasının arızalı olması, soğutma sıvısının motor boyunca düzgün bir şekilde dolaşmasını engelleyebilir, bu da motorun ısınmasına yol açabilir, soğutma sistemindeki basınç sorunları, özellikle motor yük altındayken, hararet yapma sorununu artırabilir. Basınç testi yapılması faydalı olabilir, soğutma sisteminde hava kabarcıkları varsa, bu da soğutma sıvısının düzgün dolaşmasını engelleyebilir ve motorun aşırı ısınmasına neden olabilir. Sistemi tamamen hava ve sıvı açısından kontrol etmek gerekir, Soğutma sistemi hortumları veya bağlantılarında sızıntı varsa, bu da motorun aşırı ısınmasına yol açabilir,.Motorun kendisinde, özellikle conta arızasında, genellikle düz yolda da hararet yapma eğiliminde olabilirsiniz. Ancak bazı durumlarda, yük altında olan motor daha fazla ısınabilir.Bu bahsettiğim hususları kontrol ettirmekte fayda görüyorum saygılar

Geri