Clio 4 1.2 joy 60.000 km bakımı ve triger seti

starnova

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Aracım Benzinli 1.2 clio 4, 3 yaşına gelmek üzere. 60.000 km ye gelmek üzere. bakımı dışarıda yaptırmayı düşünüyorum çünkü servis çok yüksek fiyat istiyor.

20.000 bakım ve triger seti değişimine 1230 tl fiyat çıkardılar.

Hangi marka yağ ve parçalar kullanmamı tavsiye edersiniz arkadaşlar. Adana'da yaşıyorum.

Adana'ya uygun motor yağı hangisi olur sizce ? sanırım 5w40 kullanılıyor ama emin olamadım.

hava filtresi
polen filtresi
yağ filtresi
bujiler değişecekmiş hangi marka buji alayım. orjinali hangisidir?
ve triger seti ne marka olacak ve setin içinde ne bulunuyor yardımcı olabilir misiniz?

Hava, polen ve yağ filtresini yan sanayi alıp geç bence. Allahın kağıdına 50 lira vermeye gerek yok :)

Bujileri champion marka alabilirsin ucuz ve kalitelidir. orjinalide yanlış hatırlamıyorsam buydu.

triger setini mais yani orjinal almanı öneririm. Yağ olarak ise castrol edge 5w40 kullandım. Çok başarılı bir yağ. 1.2 gibi küçük motorlarda etkili. Yağa o kadar para vermem dersen Elf moligraf servisin koyduğu yağ bildiğim kadarıyla. 4 litresi 50-60 lira civarı olması laızm. :eyv

teşekkürler hocam evet biraz araştırdım. elf ve castrol ön plana çıktı. ikisinden birini alacağım.fakat sizce castrol ve elf arasındaki fark nedir? trigeri mais alacağım dediğiniz gibi. diğerini de aynı şekilde tavsiye ettiğiniz gibi alacağım.

Baskı balatanın durumu nedir. Aynı motorlu araçtan bende de var tabi kullanmaya göre değişir ama sormak istedim. Motor yağı olarak servisin kullandığı üründen şaşmayın küçük hacimli motor olduğu için farklı yağ kullanmak sizi biraz uğraştırabilir

Geri