clio 4 0.9 tce Hararet sorunu acil yardım

Emrekara2600

Kayıtlı Üye
75-Ardahan
selamün aleyküm clio4 0.9 tce araç sahibiyim 2 gün önce yağ bakımı yaptırdım castrol kullanılmıştı motula geçtim ardahan gibi soğuk memlekette ince yağ kullanmamı söylediler. Bugün aracım ile seyir halindeyken 20 km sonra hızım 80-90 ile giderken bir anda motor hasar risk uyarısı verdi ve hararet göstergesi kırmızı yandı o an aracımı kenara çektim kaputu açtım motordan çok sıcak hava gelmiyordu ancak motor suyu olan yer max çizgisinin üstündeydi. 1 dakika geçmeden uyarı söndü. Bugünde yolda giderken yokuş çıkarken aynı uyarıyı verdi vites küçülttüm 30 saniye sonra uyarı kesildi önerileriniz nedir.

Merhabalar, aracınız faz 2 joy ise orijinal radyoya R&go uygulaması üzerinden bağlanıp motor sıcaklığını derece olduğunu anlık görebiliyorsunuz.
Yanlış hatırlamıyorsam 96'da termostat, 98- 100 gibi de fan açıyor. 110dan sonra kırmızı hararet ışığı ile uyarı çıkıyordu. Dereceleri yanlış hatırlıyor olabilirim.
Ben özellikle virajlı ve dik yokuş çıkarken klima açıksa kapatıyorum, kaloriferi sıcakta 4. kademeye açıyorum. Hararet hiç yükselmiyor hatta düşüyor. Böyle bir uyarı çıkmaması için bunu yapmanızı tavsiye ederim. Ben böyle dik ve uzun yokuş başladığında uygulamadan anlık sıcaklığı takip ediyorum o çok yol gösterici oluyor.

Aracım 2013 model icon donanım r go uygulamasına bağlanmıyor

Merhabalar, aracınız faz 2 joy ise orijinal radyoya R&go uygulaması üzerinden bağlanıp motor sıcaklığını derece olduğunu anlık görebiliyorsunuz.
Yanlış hatırlamıyorsam 96'da termostat, 98- 100 gibi de fan açıyor. 110dan sonra kırmızı hararet ışığı ile uyarı çıkıyordu. Dereceleri yanlış hatırlıyor olabilirim.
Ben özellikle virajlı ve dik yokuş çıkarken klima açıksa kapatıyorum, kaloriferi sıcakta 4. kademeye açıyorum. Hararet hiç yükselmiyor hatta düşüyor. Böyle bir uyarı çıkmaması için bunu yapmanızı tavsiye ederim. Ben böyle dik ve uzun yokuş başladığında uygulamadan anlık sıcaklığı takip ediyorum o çok yol gösterici oluyor.
Sıvı bakımlarından sonra oldu r go uygulamasına bağlanmıyor 2013 model icon donanım

Geri