Clio 4 0.9 TCE 2013 çekiş sorunu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Optimus
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Optimus

Kayıtlı Üye
39-Kırklareli
Merhaba Saygıdeğer dostlar.

Bilmiyorum hiç başınıza geldimi ancak benim 3 kez geldi,bu seferkinin yan etkileri biraz daha görülüyor sanki.

Bundan 3 sene önce bir akşamüzeri çocuklar ile seyahatten döner iken araba sollamaya çıktım,3 yada 4 ile gidiyorum,turboyu devreye almak için pedalı sona kadar bastığımda herzamanki atak etkiyi yapmadı aracı kastı,bıraktım gazı rolantede ilerledim sollamaktan vazgeçtim.Bir yere girdik yemek yedik oyalandık,çıktığımızda yola aynı sorun yoktu ve işimize gücümüze devam ettik turbo aktif ve atak bir seviyede.

Geçen senede yine bir yaz akşamüstüsü ve yine aynı sorun,ECO dan çıkarınca gaz yemiyor gibi kasılıyor,ECO ya aldım 3 bin deviri geçtikçe yaptı veya tam gaz yüklenirsem yaptı,normal bir periyodik hızlanmada gaza yüklenmediysen araç ideal bir hızlanma yapabiliyor,o gece yine araç dinlendi ve yarın düzeldiğini gözlemledim.

En son bu yılda geçen gün başıma geldi..Diyelim 3 üncü viteste 2500 3000 devir arasında ilerliyorsunuz ve sollamaya çıktınız gazı köklediniz,hop gazı kesip yavaşlatıyor aracı,karşı karşıya kaldım adamla,arkada yerime gireceğim yerde doldu,kaza sebebi dahi olabilirdi.Araç yine 1 2 gün dinlendikten sonra yola çıktım hiç sorun yokmuş gibi davranıyor..Sürekli geçtiği için anlık bir şey olduğunu düşündüm ve hiç servise danışmadım..Bir de bu seferkinden sonra birşey dikkatimi çekti,vites değişimlerinde 3 ve 3500 devire gelince araç 22 25 litre arası anlık tüketime çıkıyor,eskiden 14 15 bilemein 16 17 yakardı yüklenince bu sefer 22 25 26 kesmesem 30 litreye çıkacak harcama,atak değil eskisi gibi...Ne olabilir sizce sorun,turbo mu,filtreler mi,motormu..Teşekkürler saygılar

İyi Akşamlar

Geri