Clio 3 kapı çıtalarının sökülmesi işlemi

ATA'kan

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar can sıkıntısından kapı çıtalarını sökmeye karar verdim.Biraz amatörce de olsa birşeyler yapmaya çalıştım.Forumlarda arastırdım ama bulamadım paylasmak istedim.Umarım begenırsınız.

1-Arkadaşlar işleme önce ön kapıdan başlıyoruz.Ön kapımızı açıp cıtanın hızasında bulunan tıpayı cıkartıyoruz.Bir adet vida tutuyor zaten cıtalarımızı.

1_zpstqptpurz.webp

2-Sinyal lambasını bır tornavıda yardımıyla hafifce kastırıp cıkartıyoruz ama dikkat etmemiz gereken o siyah parcayıda cıkartmaya calısmayın,o cıtayla beraber.Sinyal lambasını boşa aldığınızda sol tarafa dogru hafıfce döndürüp duydan ayırıyoruz ve cıtamızı kapı kolu yonunde ittiriyoruz kendisi zaten tırnaklardan kurtuluyor.

2_zpsp2nexa6w.webp

3-Arka kapılar içinde kapıyı açtığımızda menteşe tarafında,cıta hizasinda bir vidamız var öncelikle onu söküyoruz.

3_zpsitvq79yq.webp

4-Menteşe tarafından plastiği elimizle hafifçe kastırıyoruz.Çok fazla çekmeyin ilk tırnağı kırabilirsiniz.Kastırıp önbir kolu yönünde ittiriyoruz.Bir sonraki resimde de tırnakların kilitleme yönünü göreceksiniz.

4_zpsfkfsoghz.webp

5-Ve çıta sökülmüş hali.Unutmayın,ön kapı çıtasını arka kapı yönünde ittiriyoruz,arka kapı çıtasını da biraz kastırıp ön kapı yönünde ittirip çıkartıyoruz.

5_zpsqcxlbokq.webp

6-Montaj içinde ters işlemi uyguluyoruz.Tekrar yazmak istemedim :)Boyanmış hali kapı kollarıyla farkı belli değil mi.

7_zpskop6mjoo.webp

7-Ve kapı kolları boyama da bonus :) Yalnız tek tarafı boyayabildim bugun hava baya bir rüzgarlı ve soğuktu.

02a4a7e9-27a1-442b-a78a-8d8503b38e24_zps6emwbrbj.webp

çok güzel olmuş siprey boyayla boyadınız dimi ben de plasti dip kaplamıştım siprey zamanla güneşten çatlıyor diye söylenti duymuştum

tesekkur ederim.Evet onu söylemeyi unutmusum parlak siyah sprey boyayla 3 4 kat attıktan sonra aynı sekilde vernik gectim üzerine 3 4 kat.Vernik atma sebebim çatlamaması için ama zaman göstercek artık :)

inşallah bi sıkıntı olmaz güle güle kullan

Güle güle kullanın. Anlatım ve paylaşım harika, ellerinize sağlık.

Geri