clio 2 rektefiye

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan frkn907
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

frkn907

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
arkadaşlar aracım 2003 model 151.000 km de araçta yağ yakma var,motordan da vuruntu sesi geliyor.
rektefiye olması gerektiği söylendi.151000 km deki araç rektefiye istermi bana inandırıcı gelmedi? yorumu olan varmı lütfen paylaşsın....

Öncelikle geçmiş olsun birkere yağ yakıyorsa zaten motor gidiktir yağ yakma ayrı yağ kaçırma ayrıdır keçelerden sızıntı yapıyor olabilir.
Ama dediğin gibi motor yağ yakıyorsa motor gidiktir. Birgün motor kitler çok gitmez. He ayrıca yağ yakıyor demişsiniz ya aracın yağını sürekli kontrol edin belirli bi seviyeden aşagı düşerse yine motor gider kitler motor yani

151 binde motor yimrsi normal deĝil arac 1.4 8v mi kac model

Yağ yakan aracın performansı yükselir. Araç hor kullanılmış belliki. Birde 1.4 8v ise motor istemesi normal. Yağını kontrol etmenizde fayda var haftada bir.

Öncelikle geçmiş olsun birkere yağ yakıyorsa zaten motor gidiktir yağ yakma ayrı yağ kaçırma ayrıdır keçelerden sızıntı yapıyor olabilir.
Ama dediğin gibi motor yağ yakıyorsa motor gidiktir. Birgün motor kitler çok gitmez. He ayrıca yağ yakıyor demişsiniz ya aracın yağını sürekli kontrol edin belirli bi seviyeden aşagı düşerse yine motor gider kitler motor yani

yağ eksiltiyor o kesin 4000 km yol yaptım 1.5 lt yağ ilave ettim.araç 1.5 dizel 2003 model. 2. silindir arızası veriyor araç ancak enjektörler temiz.sabahları geç çalışıyor araç ve sürekli bi şıkırtı var gaza bastıkça artık azalan bi şıkırtı. 2-3 ayrı yere gösterdim net bişey diyemediler.bir kaç ustada rektefiye yapalım dedi ama 151000 deki araçta da rektefiye inandırıcı gelmiyor açıkçası.

Yağ yakan aracın performansı yükselir. Araç hor kullanılmış belliki. Birde 1.4 8v ise motor istemesi normal. Yağını kontrol etmenizde fayda var haftada bir.

bence performansta da düşüş var 110 la gidiyorsam sanki 140 ile gidiyormuşum gibi bağırıo araç.bi kaç kez denedim 130 un üstüne çıkmıo araç motor sanki patlayacak gibi bağırıyor sankı 180 ile gidiyorum

Geç çalışması enjektörlerden ve mazot pompasından kaynaklanır. Enjektörün bozuk püskürtme yaparsa piston bile eritebilirsin. Dizel motora gözün gibi bakmalısın ters giden birşeyler varsa hemen servise.

Geç çalışması enjektörlerden ve mazot pompasından kaynaklanır. Enjektörün bozuk püskürtme yaparsa piston bile eritebilirsin. Dizel motora gözün gibi bakmalısın ters giden birşeyler varsa hemen servise.

servisten randevu aldım 3 mart a verdiler götüreceğim ancak enjektörlerin 4 ü de sökülüp makineye bağlandı temiz dendi 2 ayrı pompacıya götürdüm 2 side anısını söyledi.serviste bu aracı rektefiye edelim derse sizce ne yapmalıyım.5000 tlden aşağı çıkmaz.dışarda yaptırsam servis gibi olur mu acaba bide rektefiye edilmiş araca güvenilir mi daha sonra sorunsuz bi şekilde kullanıcağımı bilsem rektefye edip binerim

servisten randevu aldım 3 mart a verdiler götüreceğim ancak enjektörlerin 4 ü de sökülüp makineye bağlandı temiz dendi 2 ayrı pompacıya götürdüm 2 side anısını söyledi.serviste bu aracı rektefiye edelim derse sizce ne yapmalıyım.5000 tlden aşağı çıkmaz.dışarda yaptırsam servis gibi olur mu acaba bide rektefiye edilmiş araca güvenilir mi daha sonra sorunsuz bi şekilde kullanıcağımı bilsem rektefye edip binerim

Öncelikle geçmiş olsun. can sıkıcı bir olay.Servis herzaman fazla ücret gösterir. benim Renaul 9 spring model aracıma bile 5000 tl çekmişlerdi 1 sene önce:sinirli. Dışarda yaptırmak hep dezavantaj gibi görünür ama ustaya göre değişir. orjinal parçaları alıp sağlam ustaya yaptırmak daha mantıklı diye düşünüyorum.:eyv

Servis motor yapmıyor artık eskisini söküp yeni motoru komple takıyorlar. Sıfır araç gibi fabrika çıkışlı 100.000km 3 yıl garantisi var.
Şıkırtı sesi subaplardan geliyordur diye düşünüyorum. Serviste yetişmiş bir usta bulabilirseniz size daha net bilgi verebilir.

Geri