Clio 2 Gergi Bilyesi Sorunu Sürekli Kayış Atıyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan yusufpeh
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

yusufpeh

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar merhaba. Clio 2 1.6 8V K7m aracımda alternatör kayışı atması yaşıyorum. Gergi bilyesi ve kayış değişti, diğer kasnaklar kontrol edildi ama hala atma devam ediyor. En son ata ata yeni aldığım kayış da parçalandı. Yine kaliteli kayıştan aldım, bu sefer kendim taktım. Anladım ki gerginin arkasına pullar koyulmuş, ayarlanmış. Zaten ustalar da bu aracın kayışı ile uğraşmaya pek yanaşmadılar, sorunlu, sürekli atıyor dediler. Gerçekten öyle mi bilmiyorum ama ben de yaşayarak tecrübe ettim.

Fazla uzatmayayım. Gergiyi taktıktan sonra gaza hızlı bir şekilde bas çek yapınca kayış, gerginin üzerinde az da olsa geziyor. Yani gergi bilyesi ince geliyor. Clio 2 K4m ya da Dacia 1.6 K7m gergilerinin yüzeyi çok daha geniş. O bilyelerde kayış gezse de atmazmış gibi geliyor. Tabi uyumlu mu bilmiyorum. Daha önce böyle bir sorun yaşamış olup da sorunu çözmüş olan arkadaşların tecrübelerinden faydalanmak isterim.

Merhaba. Gergi ayarki bilyedenmi yapılıyor? Yoksa alternatorden mi?
Tofaşta alternator mesela. Gergi rulmani farkli takilabilir gibi.

LG-K430 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Evet, bence ayarlı gergiden kaynaklanıyor. Çünkü alternatör sağlam görünüyor. Daha geniş gergi bilyesi sorunu çözecek belki de ama... Tabi bunu araştırıp bir sürü ustaya, parçacıya dert anlatana kadar aynı sorunu yaşayıp çözmüş arkaşlar vardır belki diye düşündüm.

gerginin takıldığı uzun vidada sorun olabilir mi diye aklıma geldi şimdi. o yamuksa mesela takılan her gergi de atacaktır.

belki takan biri gergiyi çok sıktıysa vidayı eğmiş olabilir. bir ihtimal. elinizden geliyorsa bir çıkarıp bakın bence.

Vidayı kontrol ettim, yamukluk yok. Yüksek devirde olsun sabit gazda olsun sorun yok. İlk gaz verişte kayış çok az kenara doğru gezme yapıyor. Bir süre sonra sanırım bundan dolayı atma yapıyor.

tuhaf :( video varmı kayış gezerken

Müsait bir zamanda çekerim. Kayışın gezmesi belli olursa link atarım.

Geri