Clio 2 aracim egsoz patlatiyor,viteste rölanti düştükten sonra gaz verince silkeliyor

Chem1caL

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
arkadaşlar merhaba. 2000 model 1.6 renault clio aracım var. aracımda ateşleme bobinleri,bujiler,buji kabloları değişti,sibop ayarı yapıldı fakat halen egsoz patlatıyor ve vitesteyken rölanti düşünce gaz verdiğimde silkeleme yapıyor. tamirciler sorunu çözemedi:) .. böyle bir sorunla karşılaşan arkadaşımız varsa yardımcı olabilirmi? veya başka ne yaptırmam gerekir.

arkadaşlar merhaba. 2000 model 1.6 renault clio aracım var. aracımda ateşleme bobinleri,bujiler,buji kabloları değişti,sibop ayarı yapıldı fakat halen egsoz patlatıyor ve vitesteyken rölanti düşünce gaz verdiğimde silkeleme yapıyor. tamirciler sorunu çözemedi:) .. böyle bir sorunla karşılaşan arkadaşımız varsa yardımcı olabilirmi? veya başka ne yaptırmam gerekir.

Boğaz kelebeği veya rölanti valfinde sorun olabilir temizletmende fayda var...

patlatma bende de var ancak benimki zorlayınca patlatıyor. silkelemeyide abimizin dediği gibi boğaz a baktırın

Birebir sorunların aynısını clio3 1.2 aracımda yaşamıştım.Sorunu başka şehirde yaşadığım için tanıdık bi ustaya gidememiştim.Usta gereksiz olarak sübab ayarı yapmış ve bujileri değiştirmişti.Sorunun çoğu kısmı gitmiş gibiydi ama yinede vardı.Arabayı teklete teklete Sakaryadan Eskişehire kendi ustama götürdüm.Arabayı bilgisayara bağladı;ateşleme bobinleri arızalı çıkmıştı.Değiştirince sıkıntı geçti.Ama senin aracında geçmemiş.Bu kadar çok şey değişmesine rağmen sorun çözülmediyse bi servise gösterseniz daha iyi olur.

yorumlarınız için teşekkürler bugün pazar olduğu için yaptıramayacağım. pazartesi yetkili servise gidip bilgisayara bağlatıcam

Sorun ateşleme sistemiyle alakalı aslında ustalar tek tek buji kablolarını çekerek arızayı bulabiliyorlar bazen, bence arıza ateşleme bobini arızası dediğin arıza belirtileri tam olarak uyuyor. "gaz verdiğimde silkeleme yapıyor" rolanti valfi ihtimalini ortadan kaldırıyor gibi çünkü sadece rolatintide çalışırken dalgalanma istop etme sorunları yapar bildiğim. Ama bobin veya bujilerden birisi çalışmadığında gaz verince araç çok silkeleme yapar. sadece neden subap ayarı yapmış usta anlamadım bu arızayla bi bağlatısı olduğunu tahmin etmiyorum.

Geri