Clio 2 1.2 16V LPG kullanımı sırasında benzin göstergesi düşüyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan oblohan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

oblohan

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Merhabalar,

2006 model Clio 2 1.2 16V araçımda LPG ile kullanırken benzin göstergem de düşüş yaşıyorum. Biraz konuyu araştırdım. PSA modülü diye bir modül varmış. Takıldığında göstergeyi resetliyormuş. Bir de gösterge panelini test moduna alıp da çözüm sağlayabiliyormuşuz. Benim sormak istediğim nasıl Test moduna alırız. ayrıca test modunu aldığımızda araca bir zararı var mıdır? Psa taktırırsak da bunun araca bır zararı var mıdır?

Tesekkurler.

Foruma hoş geldiniz . Kendinizi üye tanıtımları bölümünde tanıtın .

PSA modülünün araca bir zararı yok . Zaten BRC ve Aldesa kitlerin paketinden çıkan bir modül .

Test mod yol bilgisayarı tuşuna basarken kontağı açtığınızda başlıyor olması lazım .

Benim megane'ın benzin göstergesi de düşüyor ama şöyle bir çözüm var
Depoyu yarıya kadar benzinle doldurdum . Her 250 km de bir benzin göstergesi kendini otomatik güncelliyor .
Bu sayede ne test mod ile uğraşıyorum nede benzin göstergesi ile .

Depoyu yarıya kadar benzinle doldurun . Yol bilgisayarınında da güzel bir ortalama yakalarsanız sıkıntısızca kullanırsınız .

Bilgiler için tesekkurler. Dediğiniz gibi 250 km de bir resetleme yapıyorsa o zaman hem PSA modülüne hem de test moduna gerek yok. tesekkurler.

aracı akşam rampaya park ediyorum. şamandıra yükseliyo. ışıgı söndürüyo. 80-100 km idare ediyo. ışık yanınca yine rampaya park ediyorum :)

Test modunun herhangi bir zararı yoktur

Test moduna almadan önce 250 km gidip deneyecem. Bakalım otomatik degisiyor mu diye. Olmadı test modunu deneyecem. tesekkurler.

Geri