Clio 2 1.2 16V LPG ile yakıt hakkında

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan oblohan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

oblohan

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
merhaba,
gecen hafta aldıgım aracın (1.2 16V 2006 model)yakıt performasını test ettim. Acıkcası agzım acık kaldı. Bu kadar yakması hıc normal gelmedi. aracı atiker sıralı sistem lpg ıle kullanıyorum. aldıgımda depoyu shelll de doldurdum. sehirici 120 km yol gittim. bugun bppp de tekraran doldurdum. toplam 45 tl gıbı bır rakam tuttu.hadı gecen hafta zam falan geldı toplam 40 tl de. bu bıle fazla geldı bana. km basına 40 / 120 dersek 0.33 gıbı bır rakam cıkıyor. aracı da 3-4 bın devır arasında kullanıyorum.
acıkcası ben bırsey anlamadım bu kadar cok olmasını beklmeıyordum. bu hafta tekrardan test edıcem. bppp den aldıgım gaz ıle. arada fark olucak mı bakalım. acıkcası bı usta ya baktırmam gerekıyor mu onu da bılemedım. bılgısı olan varsa paylasırsa sevınırım. tesekkurler.

Aracın hacmi küçük ve atmosferik olduğu için hızlanma esnasında gereğinden fazla yakması olağandır.Daha yavaş hızlanıp, (nasıl kullanıyorsunuz bilgim yok) daha nazik kullanmayı denerseniz biraz daha düşürebilirsiniz belki.Bir yakınım aynı değerleri benzinde yapıyor 2005 1.2 ile

acıkcası tam olarak anlamadım bu ısı. normal suruyorum aracı.

Aracı kontrol ettirmenizde fayda var

merhaba,
gecen hafta aldıgım aracın (1.2 16V 2006 model)yakıt performasını test ettim. Acıkcası agzım acık kaldı. Bu kadar yakması hıc normal gelmedi. aracı atiker sıralı sistem lpg ıle kullanıyorum. aldıgımda depoyu shelll de doldurdum. sehirici 120 km yol gittim. bugun bppp de tekraran doldurdum. toplam 45 tl gıbı bır rakam tuttu.hadı gecen hafta zam falan geldı toplam 40 tl de. bu bıle fazla geldı bana. km basına 40 / 120 dersek 0.33 gıbı bır rakam cıkıyor. aracı da 3-4 bın devır arasında kullanıyorum.
acıkcası ben bırsey anlamadım bu kadar cok olmasını beklmeıyordum. bu hafta tekrardan test edıcem. bppp den aldıgım gaz ıle. arada fark olucak mı bakalım. acıkcası bı usta ya baktırmam gerekıyor mu onu da bılemedım. bılgısı olan varsa paylasırsa sevınırım. tesekkurler.
2.0 8v cok nokta enjeksiyon aracımla (115 Bg 168 Nmtork ) LPG ile sakin kullanımda sehir ici 23-25 kurus yakıyorum .. Tabiri caizse Dip gaz araca nefes vermeden en fazla 27 28 kurus hadi son zamlardansonra 30 kurus olsun bu yakıt degerleri 2.0 icin 1.2 motor haddinden fazla yakmıs bence

aracı servıse goturmeden anlayamayacam zannedersem. lpg li aracı olan varsa da guncel degerlerı paylasabılır mı acaba?

1.2 clıo bende de var, son zamlardan önce sehir içi benzinde 33 krş yakıyordu senin arabada sorun var

Geri