Clio 1.6 16V Night&Day BVA hakkında Görüşleriniz

Byeurozan

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Merhaba Sevgili RFC üyeleri dostlarım;

Aranıza Megane model aracım ile kısa zaman önce katıldım ama aracımı satmış bulunuyorum ve şuanda aklımdaki araç Clio 1.6 16V Night&Day BVA model. Sizlere sormak istiyorum fikirlerinizi değerlendirmek istiyorum huyu suyu nedir, tavsiye edermisiniz. Hakkında bildiğiniz şeyleri olumlu ya da olumsuz yazarsanız çok memnun olurum.

K4M motor ve bva şanzıman ikilisi gene. Ben bu kombinasyonu hem modus te hemde scenic 2 de kullandım ve herşeyinden çok memnunum. Yanlız clio 3 de 1-2 önemsiz kronik sorunla karşılaşabilirsiniz. Biri kısa uzun far arası geçiş sorunu diğer silecek kolunun yanması. İyileştirilmiş parça kullanıldı ise sorun yok fakat kullanılmadı ise zaman içinde karşılaşma ihtimaliniz var. Ben bu iki arıza ile de karşılaştım ve bi şekilde çözdüm

2,5 yıldır 1,6 16v Clio3 dynamique aracım var ve oldukça memnunum, gerek vites geçişleri gerekse performans olarak oldukça tatmin edici. Bva 4 ileri şehir içi hiç sıkıntı yaşamazsın ama şehir dışı yüksek hızlarda 1 vites daha olsa keşke diyebilirsin. Ama şanzuman aralığı çok iyi ayarlanmış şöyleki 4. vitesde 100km hızda devir 3000 de. Normal 5 vites araçlarda da 5. vites 100km hızda o devirlerde gidiyo. Araç doluluk olarak en full paket. Dynamiqueden farklı olarak orta konsol siyah piano black, ve üst torpido kısmı deri kaplama. Doluluk olarak ise 6 hava yastığı, cruze kontrol, ön arka frenler disk, digital klima, yağmur ve far sensörü vs vs :) Bva şanzumanda ister ekonomi yaparsın ister gaza yüklenirsen yüksek devirlerde geçiş yaparak performans sunar, Şanzumanın baskı balatası ve yağ değişimi gibi bir durumu da yok bunu 5-6 farklı servise sorarak öğrendim. Kısaca gayet iyi bir araç ama benzinde şehir içi 10,5-11 lt yakar tavsiyem LPG taktırmak, Kendi aracımda Romana marka lpg var ve şehir içi istanbul 30-35 krş şehir dışı 20-22 krş arası yakıyor.
Söyliyeceklerim bu kadar :)

şehir içi lpg ile 30 kuruş demek 15lt lpg demek. Çok sıkışık trafikte kalıyorsun sanırım. Trafik olunca scenic 2 o kadar yakıyor çünkü bende. Clio ya göre daha ağır bide araç

K4M motor ve bva şanzıman ikilisi gene. Ben bu kombinasyonu hem modus te hemde scenic 2 de kullandım ve herşeyinden çok memnunum. Yanlız clio 3 de 1-2 önemsiz kronik sorunla karşılaşabilirsiniz. Biri kısa uzun far arası geçiş sorunu diğer silecek kolunun yanması. İyileştirilmiş parça kullanıldı ise sorun yok fakat kullanılmadı ise zaman içinde karşılaşma ihtimaliniz var. Ben bu iki arıza ile de karşılaştım ve bi şekilde çözdüm
2007 clio 3 aracımda da kısa uzun far arası gecıste sorun yasıyorum.Sellektor yapmak tam bır çile resmen.

Uzun yanmıyor mu yoksa kol takılı mı kalıyor her renaultta olduğu gibi. Kolu çekince uzunda kalması sorun değil aracın özelliği maalesef.

şehir içi lpg ile 30 kuruş demek 15lt lpg demek. Çok sıkışık trafikte kalıyorsun sanırım. Trafik olunca scenic 2 o kadar yakıyor çünkü bende. Clio ya göre daha ağır bide araç
Hep sıkışık trafik şöyleki 7-8km lik yolu 50-60 dk da gidiyorum :)

O kadar yolu 30-45 dk da aldığım için benim daha düşük demekki. Seninki kadar süre harcasam anlaşılan 20lt yakacak :)

Ben clio 3 Night&day kullaniyorum ama hem 1.5dci hem de Grand tour yakit tuketimi yol tutusu vs cok memnunum ancak sen benzinli dusundugun icin yorum yapamayacagim

Geri