Clio 1.5 dci otomatik EDC 1 3 5 arızası

bilalkaraduman

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar merhabalar bizim forumda bu konuda açılmış bir çok problem var fakat benim problem biraz farklı araç ilk çalıştığında sorunsuz olarak çalışıyor araç çalıştıktan 40 45 dk sonrası sansımanı kontrol ettirin arızası verip 1 3 5 vitesleri çalışmaz oluyor aracın beyni daha önce 2. viteste takıldığı için değişti yeni beyindede 2 ay sonra bu arızayı almaya başladım bu arızayı yaşayanınız varmı yada nasıl çözüme ulaşırım gittiğim yerlerde beyin arızalı deyip içinden çıkıyorlar 3. kez beyin değişsem yine aynı sorun vericek diye korkuyorum beyin fiyatlarından bahsetmek bile istemiyorum şimdiden yardımlarınız için çok teşekkürler

Çift kavramalarda bir kavrama 1. 3. 5. vitesleri kullanırken diğer kavrama 2. 4. ve 6. vitesleri kullanır. Sizin kavramaları kontrol ettirmeniz daha uygun olur gibi. Sıyırıp ısındığı için arıza veriyor olabilir. Araç km'si 120bin ve üzeriyse artık kavramaların değişme vakti de gelmiş olabilir.

Çift kavramalarda bir kavrama 1. 3. 5. vitesleri kullanırken diğer kavrama 2. 4. ve 6. vitesleri kullanır. Sizin kavramaları kontrol ettirmeniz daha uygun olur gibi. Sıyırıp ısındığı için arıza veriyor olabilir. Araç km'si 120bin ve üzeriyse artık kavramaların değişme vakti de gelmiş olabilir.

Hocam yanıtın için teşekkürler 120binde aracın 2. vites kavraması değişmişti şuan 190000civarında selenoidlerden olabilir dediler hafta sonu kontrol ettirip 1 3 5 ile r2 4 6 selenoidini değişip deneyeceğiz eğer aynı sorun 2 4 6 da verirse selenoidten yapıyor diye yola çıkıp onu değişeceğiz yoksa komple yeniden şanzıman indireceğiz

Şanzıman beyni değişecek. Geçmiş olsun.

Mi Note 10 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

şanzıman beyni 3 ay önce değişti hocam ama selenoid işe yaramazsa yine beyin değişecek dediler taktırdığım yer elektronik parça diye iade kabul etmedi maalesef isim verip kötülemek istemiyorum ama kartal sanayiden uzak durun

Son durum nedir merak içindeyim.

Geri