Clio 1.5 dci hibritlendi, patron cildirdi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan adanus
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

adanus

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Arkadaslar 3 gun once aracimi hibritlemis bulunuyorum, cogu kimse cesaret edemedi, biz bi yola girdik hadi hayirlisi :D aracim stok degildi, stage 1 idi. Stage 3 ye cevirdik. Stok turbodan basinc alamadigimiz icin ve standart yazilimla daha fazla ileriye gidilemedigi icin, hibritleme ihtiyaci duydum. Islemlerin hepsi adana da gerceklesti, su an yazilimcim ile birlikte actigimiz basinca uyacak bir deger yakalamaya calisiyoruz. Su an normal haliyle 136 hp 1.6 yeni astralar gibi yuruyor(denedik) olcum yapmadik ki gerekte yok zaten, burdaki dynolarin hepsi yuk dynosu gercek verileri vermiyorlar. Ort istedigimiz 160 bg ve basinc 1.8 barda su an. Ki aliriz turbomuz bunu kaldiriyor, yag pompamiz, intercoolerimiz (bu arada bir cok kisi kac litre oldugunu bilmez, en ve boyunu ayrica kalinligini olcup metrekup ile carptik turbo sokulus esnasinda ve 3.5 litre geldi o da hayli yeter su anlik)cok sukur de yetisti, degistirme gibi masrafimiz olmadi. Methanol kitimiz var adana malum sicak yazin sogutmak gerekecek ve 1 2 saniye daha one cekeriz diye dusunuyorum. Hava filtre kitim var ama degisecek. Cok kafa utuluyor. Son olarakta fren disklerini buyultmek gerekecek cunku arac durmuyor :D simdilik bu kadar eger sorunuz olursa cevaplarim

Not: simdi yazilim guncelledik, istedigimiz verileri aldik, araba cidden degisti. Adaptasyon surecinde yuksek basinc uyarisi almazsak, bi yazilim daha deneyecegiz. Biraz dumanli oldu, ama abartilacak kadar degil.. ve degdi diyebilirim.

Son düzenleme:
hayırlı olsun,işlemleri kime yaptırdınız?
aracınız hangi yıl ve 90lıkmı orijinalinde?
dpf ve egr iptalmi? iptalse sadece yazılımsalmı yoksa fizikende söküldümü? söküldü ise şuayipmi yaptı?
son olarak hybditlediğiniz turbo'da hangi ölçülere karar kıldınız? kime yaptırdınız?

hayırlı olsun,işlemleri kime yaptırdınız?
aracınız hangi yıl ve 90lıkmı orijinalinde?
dpf ve egr iptalmi? iptalse sadece yazılımsalmı yoksa fizikende söküldümü? söküldü ise şuayipmi yaptı?
son olarak hybditlediğiniz turbo'da hangi ölçülere karar kıldınız? kime yaptırdınız?

Turbo islemi: ALTAY TURBO(iscilikleri cok iyi)
Orjinal 75 lik, yazilim dpf iptal
Fiziken sokulmedi
Icten 3.5 mm etek alti boyu genisletildi.
5mm kanatlar genisletildi, cift tarafli hybridleme yapildi, basit bir sekilde 5 yapraklar, 7 yapraga cevrildi.
Maksimum 5 m onerilir zaten. Tesekkur ederim hocam, anlatabildiysem ne mutlu
Aracim 75 2017 facelift 55 bin km

hayırlı olsun, güle güle binin,

yazılımı kim yaptı peki? benimde aracım 2019 75lik aynı sizin gibi, aracımda soft yazılım var çok memnunum diyemem :(

gönül isterdiki dumansız sorunsuz aynı polo vs vaglar gibi 90dan 135hpye çıksın ama ben 100hpde sınırladım soft attırdım hususi çünkü araç şirket aracı ve sıkıntı yaşamak istemedim.

hızlandımı? ehh diyim ben çok daha fazlasını bekliyordum (güya 25hp fark oda 75hp araçta) ancak bilen biri zorlarsa farkı fark eder diyim çok tatmin etmedi bana daha çok 10hp gibi geliyor his olarak.

sürekliliği varmı? asla!! araç birgünü bir başkasına tutmuyor bazen aaha it gibi diyorum bazen eşşek bu farklar cidddi hissediliyır sordum ve egr dpf yanıtı aldım
ilk günlerde bu daha sıkça hızlı olduğu günlerde 2 gün hızlıysa 1 gün yavaştı ve bu fark tersine git gide öyle döndükü adeta araba stock yürüyor benmi alıştım dedim hususi geçen arkadaş ile (onunki stock) yürüdük 4de 80kmden 140kmye yürüdük ancak 1.5 boy ya attı ya atmadı oda son devirlerde altlarda kafa kafaya yürüdük

en kötüsü ise aracım daha henüz 10binde ve çokkkkkkçaa performans aracım oldu çokca yazılım yaptırdım daha bu kadar çabuk debiryaj yiyen araç görmedim aracın debriyajı rahat 1-1.5cm yıkarıda kavramaya başladı yine acep benmi öyle hissediyorum diye stock olan arakadaşımınkine bindimki onunki 35binde belirgin fark var. bu gidişle ben ölsem 30bini göremem kesin debriyaj ister ve buda bana yansıyacak kullanıcı hatası diye

özetle ben çok memnun kalmadım :( pişmanım dahada yaptırmam, siz kime yaptırdınız?

hayırlı olsun, güle güle binin,

yazılımı kim yaptı peki? benimde aracım 2019 75lik aynı sizin gibi, aracımda soft yazılım var çok memnunum diyemem :(

gönül isterdiki dumansız sorunsuz aynı polo vs vaglar gibi 90dan 135hpye çıksın ama ben 100hpde sınırladım soft attırdım hususi çünkü araç şirket aracı ve sıkıntı yaşamak istemedim.

hızlandımı? ehh diyim ben çok daha fazlasını bekliyordum (güya 25hp fark oda 75hp araçta) ancak bilen biri zorlarsa farkı fark eder diyim çok tatmin etmedi bana daha çok 10hp gibi geliyor his olarak.

sürekliliği varmı? asla!! araç birgünü bir başkasına tutmuyor bazen aaha it gibi diyorum bazen eşşek bu farklar cidddi hissediliyır sordum ve egr dpf yanıtı aldım
ilk günlerde bu daha sıkça hızlı olduğu günlerde 2 gün hızlıysa 1 gün yavaştı ve bu fark tersine git gide öyle döndükü adeta araba stock yürüyor benmi alıştım dedim hususi geçen arkadaş ile (onunki stock) yürüdük 4de 80kmden 140kmye yürüdük ancak 1.5 boy ya attı ya atmadı oda son devirlerde altlarda kafa kafaya yürüdük

en kötüsü ise aracım daha henüz 10binde ve çokkkkkkçaa performans aracım oldu çokca yazılım yaptırdım daha bu kadar çabuk debiryaj yiyen araç görmedim aracın debriyajı rahat 1-1.5cm yıkarıda kavramaya başladı yine acep benmi öyle hissediyorum diye stock olan arakadaşımınkine bindimki onunki 35binde belirgin fark var. bu gidişle ben ölsem 30bini göremem kesin debriyaj ister ve buda bana yansıyacak kullanıcı hatası diye

özetle ben çok memnun kalmadım :( pişmanım dahada yaptırmam, siz kime yaptırdınız?
Hocam oncelikle ben de sizin gibi tatminkar olmamistim, bundan once golf 7 1.4 tsi binme sansim olmustu onda bu degerleri cok rahat goruyordum hybridsiz. Ama gel gelelim ki 13 litreleri yakmaya baslamisti.. sunu da belirtmeden gecemeyecegim sayin hocam, arac su an rodajta gerek turbo gerek yazilim olsun ama hem ciddi fark var, hem de 90 hiz sabitleyicisinde sadece 2.0-2.4 litreleri yakaladim. Saka gibi degil mi? Arac 2.5 ustune rampa disinda cikmiyor yakit tuketimi.. hybridin bir artisi daha.. videosunu da cektim..

Gelelim sizin sorunuza, pdf iptali var ben de sadece, ve farkini goruyorsunuz.. fiziki islem yok sadece yazilim.. firmam ecufast adana bayisinden Olcay bey.. cok kahrimi cekti.. adaptasyon sonrasi bir tik daha acmayi planliyoruz eger eletronic hata almazsak bir de yag pompasi tabiki.. manuel vestigateden turbo uzerinden cok acmamistik basinci. Daha da imkanimiz var.. sadece sogutma sorun olacak, onun icinde methanol kit sart oldu, ziraa costum intercooler 5 litrelik alsak clionun on panjurunu bayagi kesip bicmemiz gerekecek..
Not: stage 3 dumanli oldu biraz..

Hayırlı olsun güle güle kullanın . Şaka makinası olmuş frenleri yol tutuşu iyileştirme den aman yüksek hızlara çıkmayın rool de çok keyifli olmuştur

Hayırlı olsun güle güle kullanın . Şaka makinası olmuş frenleri yol tutuşu iyileştirme den aman yüksek hızlara çıkmayın rool de çok keyifli olmuştur

Cok tesekkur ederim hocam, ben oyle sika sika giden birisi degilim.. gerektigi yerde kullaniyorum gucunu.. narin bir motor, cok sikmamak lazim..

Geri