Clio 1.3 tce edc soğuk motor vites gecikmesi hk.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan semozkan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

semozkan

Kayıtlı Üye
16-Bursa
Öncelikle herkese iyi günler , forumdaki ilk mesajım herkese keyifli forumlar.

2020 model 72 bin km 1.3 tce edc otomatik araca sahibim. Sabahları soğuk motorda araç yüksek devirde çalışırken 1.vitesten 2.ye geçiş yaparken ciddi anlamda gecikme yaşıyorum. Devir neredeyse 3500 d/d seviyesine çıkıyor. Lakin biraz bekleyip hareket edersem (30 sn kadar) bu gecikme yaşanmıyor. Durum normal mi sizlere danışmak istedim.

Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ediyoru.

Merhaba, hoş geldiniz.

Yaşadığınız durumun normal olup olmadığı konusunda bir bilgim ve fikrim yok ancak sadece şunu yazmak isterim; bu problem olsun yada olmasın, motorunuzu uzun ve sorunsuz kullanmak istiyorssanız yaz-kış mutlaka aracınızı 1 dakika çalıştırıp öyle yola çıkmanızı tavsiye ederim.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: *USTA ve semozkan
Öncelikle herkese iyi günler , forumdaki ilk mesajım herkese keyifli forumlar.

2020 model 72 bin km 1.3 tce edc otomatik araca sahibim. Sabahları soğuk motorda araç yüksek devirde çalışırken 1.vitesten 2.ye geçiş yaparken ciddi anlamda gecikme yaşıyorum. Devir neredeyse 3500 d/d seviyesine çıkıyor. Lakin biraz bekleyip hareket edersem (30 sn kadar) bu gecikme yaşanmıyor. Durum normal mi sizlere danışmak istedim.

Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ediyoru.
Merhaba

Youtubede adamın biri şöyle demişti. Sabahları soğuk havalarda otomatik viteste gecikme oluyor. Bunu bildiğim için artık sabahları ilk 1-2 km manuel kullanıyorum diyordu. Arabası da ya VW Passat, ya da Megane 4 idi.

Ben de uzun zamandır bunu uyguluyorum. Sabahları 1-2 km manuel kullanıyorum. Soğukta vites beyni mekatronike, o robota bilgi aktarıyor. Sonrasında vites değişiyor. Ben bunu manuel yapıyorum.

Motor soğuk olduğu için aracın gaz tepkileri yavaş oluyor buna vites geçişleride dahil, biraz ısınınca düzeliyor, sıkıntı yok yani...

• Beğen
Tepkiler: mcgc
Geri