Clio 1.0Tce Evolution kayıs sesi

mnqq

Kayıtlı Üye
07-Antalya
Merhaba;
2023 Aralık çıkışlı 1.0 Clio Evolution sahibiyim aracım 19000 kmde yıllık bakımını 15.000 km de yetkili serviste yaptırdım. birkaç gün önce kayış sesi geldiğini farkettim. servise götürdüm öncelikle motor kulağı değişeceğini daha sonra kayıştan gelen ses ile ilgili olarak bakacaklarını söylediler fakat bayram sonrasına kaldı. aynı problemi yaşayan var mı? video en kısa zamanda yükleyeceğim

Garantiden yapilacaksa motor kulağının değişmesi kötü bir şey değil. Eninde sonunda degisecek bir parça ama 2 yil 19bin km de bozulması ise kabul edilemez bence. O yüzden hata sizin değil, garantiden değişmesi işin doğrusu olur. Aksesuar kayışı ses yapiyorsa (ki onunda çok tozlu, ekstrem sartlar yoksa 19bin 2yilda eskimesi beklenmez) onu da değiştirmek faydalı olacaktir çünkü yolda birakabilecek bir durum oluşabilir.

Mehmet hocamın da yazdığı gibi işlemler rutin görünüyor. Ancak değişimden sonra takip edin bakalım aynı sorun tekrarlayacak mı.

daha önce motor kulağının bir çok kişide ses yaptığını ve garantiden değiştiğini okumuştum. Gelen kayış sesi için renault garantiden değişme işine ‘bakacağız’ gibi bir şey söyledi. Aracı kendilerinden başka hiçbir yere görürmediğimi tek bakımının da kendileri tarafından yapıldığını söyleyince e tama ozaman garantiden değişir diye dönüş yaptılar. Servisler yersen modunda çalışıyor sanırım

Geri