Captur stop/start problemi

owner

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
5 Eyl 2018
Mesajlar
11
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
40
Arkadaşlar merhaba 2016 model 1.5dci icon stop/start captur sahibiyim.aracın 2. sahibiyim 45000km de aldım.1.5 yıldır bende şuan da 72000km de.1.5 yılda stop/start'ın çalıştığı toplasanız 1 aydır.En az 5-6 kez servise götürmeme rağmen araç düzelmedi.Garantisi devam ederken aküyü şarj edip gönderdiler.Garanti süresi bitmeden 10gün önce yine götürdüm sonuç aynı.Fakat ne hikmetse garanti bitiminden 2 gün sonra aracı servise bıraktığımda akünün değişmesi gerekiyor ücret 1400TL deniyor.Ben konuyla ilgili yasal yollara başvurdum.Aynı sıkıntıyı yaşayan arkadaşlar var mı?
 
stop/start'ın çalıştığı....derken anlamadım ikaz falan mı çıkıyordu? Benim 0,5 sn. kadar kontrol ettirin ikazı çıkıyor hemen devrede yazıyor. Böyle miydi ikaz ?
 
ikaz çıkıyor ve çalışmıyordu.servis garantisi bitince aküden dedi ama şimdi çalışıyor.renault tarafında bir çözümü yok maalesef
 
Start/stop nasıl kullanılıyor kısa video veya tarif edebilir misiniz dizel otomatik 1.5 dci otomatik icon modeli bende ki
 
Çalısması için bir çok kosulun bir araya gelmesi gerekse de kabaca; frene bastiginizda (şartlarin uygun olduğunu varsayiyorum) araç durdugunda sistem devreye girip motoru kapatıyor. Fakat birada puf noktasi frene ayaginizin ucuyla basarsaniz s&s devreye girmez sert basmaniz gerekiyor. Bir çok kere deneyimledim bu durumu. Onun haricinde sizin yapmaniz gereken bir durum söz konusu değil ama klima genelde auto da çalışırken belli bir süre s&s aktif olmuyor.


Tapatalk Pro kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 
Geri
Üst