captur FREN !..

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SONATE
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

SONATE

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Captur'un frenlemesi hiç beğenmiyorum.
DOZAJLAMASI bana göre çok kötü !..
ne kadar basarsam okadar tutar dediğimiz cinsten değil.
frene bastığımda ya aniden kazıklıyor (bu da konforu düşürüyor haliyle) yada tutmayacakmış hissi veriyor korkutuyor.
Ama mutlaka ve mutlaka duruyor frenlerin tutmadığı olmadı çok şükür şimdiye kadar.
ama bu frenleme hissiyatı hiç hoşuma gitmiyor.acaba arkaların kampana olmasından mı kaynaklanıyor.böyle bir durum yaşayıp arkaları disk yapan oldumu içinizde,
yada ne gibi çözümler öneriyorunuz bu kazık frenlerden kurtulmak için..
Daha önce onlarca araç kullandım ama böyle bir durumu hiç yaşamamıştım,
varmı bi öneriniz..:soru

Ben de o konuda rahatsızım biraz. ABS hemen devreye giriyor, bu da fren mesafesini arttırıyor. İki defa sıkıntılı durumlara düştüm bu yüzden. Hiç sevmiyorum ABS fren sistemini.

Acil fren destek sistemini devreye sokuyor olabilirsiniz, bu da siz az dokunsanız da frenlere azami güç uyguluyor olabilir. Kitapçıkda şöyle bahsediyor, acil fren desteğini ayağınızı aniden gazdan çekmek ve hemen frene dokunmak tetikleyebilir...
benim şimdilik başıma gelmedi araç 5500km'de.

Acil fren destek sistemini devreye sokuyor olabilirsiniz, bu da siz az dokunsanız da frenlere azami güç uyguluyor olabilir. Kitapçıkda şöyle bahsediyor, acil fren desteğini ayağınızı aniden gazdan çekmek ve hemen frene dokunmak tetikleyebilir...
benim şimdilik başıma gelmedi araç 5500km'de.

Dediğiniz gibi bir durum (acil.F.D.Sistemini devreye sokma) niye olsunki, ben yaklaşık 30 yıldır otomobil kullanıyorum, söylediğim gibi bu durumu başka bir otomobilde yaşamadım,aracı 3 yıldan fazla bir süredir kullanıyorum en acemi sürücü bile bu duruma (fren dozajlamasına) çoktan alışmış olurdu.ben bugün bile herseferinde istediğim konforda aracı durduramıyorum.bu bence normal bir durum değil.Acil F.D.Sistemi devreye çabuk giriyorsada bu benden kaynaklı olamaz araca özgün bir durum demektir.
Kardeşimde Tiguan var onu kullanıyorum arasıra,
bu durumu asla yaşamıyorum o otomobilde.ben nekadar basarsan frene okadar karşılık alıyorum,olması gerektiği gibi (son derece konforlu) dozajlayabiliyorum asla panik fren durumu yaratmıyor o otomobil.

merhaba,
bende böyle bir durum yok 2 senedir aynı aracı kullanıyorum
yada sakin kullandığım için mi farketmedim bilmiyorum
bu durumu servisle paylaştınız mı onların bir cevabı oldu mu?

Captur'un frenlemesi hiç beğenmiyorum.
DOZAJLAMASI bana göre çok kötü !..
ne kadar basarsam okadar tutar dediğimiz cinsten değil.
frene bastığımda ya aniden kazıklıyor (bu da konforu düşürüyor haliyle) yada tutmayacakmış hissi veriyor korkutuyor.
Ama mutlaka ve mutlaka duruyor frenlerin tutmadığı olmadı çok şükür şimdiye kadar.
ama bu frenleme hissiyatı hiç hoşuma gitmiyor.acaba arkaların kampana olmasından mı kaynaklanıyor.böyle bir durum yaşayıp arkaları disk yapan oldumu içinizde,
yada ne gibi çözümler öneriyorunuz bu kazık frenlerden kurtulmak için..
Daha önce onlarca araç kullandım ama böyle bir durumu hiç yaşamamıştım,
varmı bi öneriniz..:soru

merhaba,
bende böyle bir durum yok 2 senedir aynı aracı kullanıyorum
yada sakin kullandığım için mi farketmedim bilmiyorum
bu durumu servisle paylaştınız mı onların bir cevabı oldu mu?

hayır servise gitmedim zira bir başka captur kullandığımda da aynı durumla karşılaştığım için bu captur'un orjinal özgün yapısı deyip geçiştirdim.arkadaşımda dozajlamasını sevmediğini söylemişti zaten.
servise gidincede değişen birşey olacağını pek sanmıyorum.
aracımın garanti süresi dolduğu için bir sürü para vermeyede gerek olduğunu düşünmüyorum.Bu duruma daha pratik çözümler getirenler olmuştur belki diyerek bu konuyu açmak istemiştim, ilginiz için teşekkürler, herkese keyifli sürüşler..

Son düzenleme:
Kesinlikle bende aynı kanıdayım sizinle , aracımın hemen hemen her şeyinden memnun olmama rağmen fren konforundan aşırı mutsuzum . 30 yıldır araç kullanırım , gerektıgınde sert ama yalnız degılsem yolcuları rahat ettırmek adına yumuşak stilde araç kullanırım lakin aılem bıle her seferınde "çok sert fren yapıyorsun , yavaş gıtsene " gıbı sıkayetlerde bulunuyorlar . Bende bu aracın özellıgınden oldugunu anlatmaya calısıyorum ne yazık kı her seferınde ..

Ben de 30 yılı ve tahminen 500.000 Kilometreyi aşkın bir sürüş deneyimim var. Capturun bu konuda beni huzursuz ettiği kadar hiçbir araç etmedi. Daha doğrusu ABS sistemine sahip araçlar beni huzursuz ediyor. Eskiden ABS yoktu, frene dokunduğum zaman, araç en kısa mesafede dururdu. Şimdi freni köklediğiniz zaman araba yoluna devam ediyor. Neymiş fren yaparken araca yön vermeye devam edebiliyormuşuz ABS sayesinde. Eksik olsun. İmkanım olsa kapatırım ABS sistemini. Eskiden en kısa fren mesafesinde araç duruyordu. Şimdi durmuyor. İki kez öndeki aracın tamponuna dayandım bu yüzden. Sıkıntılı bir durum. Eskiden ABS'siz aracımda fren yaparken korkardım "arkadan gelen araç bana vurmasa" bari diye. Fren performansı gerçekten kötü. ABS rezalet.

Geri