Captur akü sikintisi

Captur5252

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Merhaba arkadaşlar. 2013 marka 83binde Captur sahibiyim. Geçen arabayı çalıştırmak istedim fakat çalışmadı takviye yaptık. Renault servisten usta sarj dinamosuna arıza olduğunu belirtti servis komple değiştirir o yüzden dışarıda yaptır istersen dedi. Neyse bir elektirikçiye gittim.Akü tamamen bitik dediler. 575tl ye yeni start stoplu akü taktık. akü taktıktan sonra şarj oluyor, fakat araba çalıştıktan sonra uyarı veriyor start stop kontrol ettirin ve akü şarj sistemi arızalı diye. Usta da ne yapacağını şaşırdı. Şarj olduğu halde bu uyarıyı veriyor.
Bilgisayara bağlantı yapıldı şu hatalar verdi;
UPC-ALTERNATÖR BAĞLANTISI
AKÜ DEVRE KESİCİ KUTUSU
12V AKÜ AKIM KAPTÖRU

daha önce bu sıkıntıları yaşayan var mı ?

Servis ustası arızayı söylemiş işte...

Merhaba,

Konu ile direkt ilgili değil gerçi; Benim de geçen gün aküm bitti. Takviye ile de çözüm bulamadık. Arabada startstop özellikli Varta marka akü vardı. Ancak arabam 2013 1.2 tce ve start stop yok!! Ben de standart Mutlu Akü taktım. Fiyat olarak yarı yarıya ucuza geldi tabi.

Hocam geçmiş olsun. Start stop özelliği yoktu diye biliyorum Captur larda? Yani 575 liralık o akü biraz fazla gibi... Neyse, olayına gelince; akün bitince oluşan bir arıza beyne kayıt bırakmış olabilir. Yani gerçekten de öyle bir arıza olmayabilir. Anlık düşük voltaj bizim arabaların her türlü beyinde hata oluşturuyor. Yeni aküyü takınca hata kodlarını sildir. Birsüre de öyle kullan. Yine gelirse hata o kodunda hangi Parça yazıyorsa bence temiz çıkma al taktır en mantıklısı.

HTC EVO 3D X515m cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Moderatör tarafında düzenlendi:
Merhabalar tekrardan. Öncelikle aracim start stoplu. Akü fiyatina gelince mutlu marka start stoplu akü fiyat makûl. Arac icin ise sarj dinamosu değişecek servise biraktim araci.

Araçtaki kotlar silinmiyor denedik olmadi. Akü üstündeki siyah bir kutu var baglanti kutusu sigorta sanirim ondan olabilir dediler gittik ayni parcanin baskasi ile denedik sonuc degismedi. Sarj dinamosunun degisimine karar verdik

Gecen sanayiye gittiğimizde bu konu acildi ustalarla. Oda dediki ben normal aku takiyiyorum gayette guzel oluyor dedi.

Bende g eçen hafta aküyü değiştirdim.Araçta kamera sistemi olduğu için benim akü biraz çabuk bitiyor. Değişim yapan arkadaşlar ODB den araca bağlanacaklarını iletti. Bende sebebi nedir diye sorduğumda akü değişimi sonrası hata verebilir o yüzden çıkan hataları düzeltiyorlar. Hatta araçta Start Stop varmı diye sordum yokdedim .Start stop olduğunda 48 saat sonra düzelir bilgisi verdi. Akü değişimi sonrası herhangi bir hata arıza vs gibi bir durum ile karşılaşmadım.

Merhaba.Captur'da durum farklı olabilir ama ben Talisman'ın aküsünü alarm montajı esnasında ve daha sonra başka birkaç iş için kutup başlarını ayırarak birkaç saat enerjisiz bıraktım.Bu işlemi yapmadan servise sormuştum ve bir sıkıntı çıkmayacağını söylemişlerdi.Söyledikleri gibi hiçbir sıkıntı ,kod ihtiyacı ya da dızensiz start stop işlevi vb hiçbir sıkıntı yaşamadım.

Geri