Bva şanziman

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan fly26
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

fly26

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar, 2011 model 1.6 hb otamatik vites benzinli megane 3 ile ilgileniyorum şuanda.Almak istiyorum fakat forumları dolaşdığımda bu modellerde bva şanzıman olduğu ve arıza yapma,yokuşlarda geri kaçırma,vites geçişleri hissettirme ve hantal kalma gibi sorunlar olduğu dillendirilmiş.Kullanan arkadaşlar varsa yardımcı olur bilgilendirirse sevinirim.Kafam karıştı...teşekkürler..

Ailemize hoşgeldiniz sizi üye tanıtımları bölümünde tanımaktan memnuniyet duyarız, edc şanzumanı tercih edin derim.:eyv

Yaklaşik 1 ay önce ayni araci aldim. şu an kullaniyorum. çok şükür bi problem yok. Vites geçişleri çok rahat ve sessiz. Zaten arabadan anlayan çok iyi bi arkadaşin tavsiyesiyle almiştim. Donanim olarakta tatmin edici.

2 yıldır BVA kullanıyorum ve çok çok memnunum. Vites geçişleri DSG kadar seri değil ama normal bir kullanıcı için gayet yeterli ve tatmin edici. Aracı ilk çalıştırdığında 1 den 2 ye geçerken sadece çok hafif bir titretir 1-2 dikaka sonra şanzıman yağlanınca onuda yapmaz. Kullanım sitiline göre kendi ayarlar devrini. Gaza sakin basarsan 2500-3000 devir arasında vites atar. Performans istediğinde 3500-5000 arası atar vitesi. Geri kaçırma olayına gelirsek tam otomatik hafif eğimde geri kaçırmaz ama gidip de çok dik bir rampada kalkayım kaçırmasın dersen Hillhollder olmayan bir araçta hangi otomatik şanzıman olursa olsun kaçırır biraz geri. Kısaca ne kadar ekmek o kadar köfte. BVA bence verdiğin paradan fazlasını sunan bir şanzıman. :eyv

Bva bilindiği üzere tek kavramalı bir şanzumandır. Edc ise çift kavramalı bir şanzumandır. Edc her daim iyidir.

sorun yaşamayacağın bir şanzumandır çünki kolay arıza yapmaz yaparsada az masrafla kurtarırsın 4 vites olması handikap gibi gelir sadece ama emin ol değildir dsg şanzıman kullananlar sanayiden çıkamazlar en çok arıza yapan şanzımandır edc şanzıman dizelde kullanılıyor benzinlilerde bva

Geri