Buyrun Standart Lastik Tavsiyeleri

Armagan77

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Öncelikle herkese merhaba.
Şimdi bu başlıktan dolu var girip bi bak diyen arkadaşlar olacaktır illaki fakat hepsine baktım söyle bir sorun var. Yalova'da yaşıyorum aracı çok aktif kullanmıyorum o yüzden kış lastiği alma ihtiyacı duymadım uzun mesafe de gitmiyorum gidecek olsam 20 km maksimum oluyor. Şimdi yazlık lastik bakıyorum malum üstünde goodyear servis lastikleri vardı çok sert lastik fren konusunda berbat en ufak dokunuşta abs yi durduk yere devreye sokuyor. Tamirci bütçen varsa michelin in energy serisi taktır keyfine bak dedi oda ortalama 800 lira civarı biraz pahalı geldi bana forumalarda baktığımda yol tutuşu güzel hafif ıslak zeminde poşet diyor biri diğeri kışın da kullandım güzeldi diyor. Başka bir yazıda bir arkadaş çukura girdim lastik direk bombe yaptı taş veya görünmeyen çukurda moralinizi bozabilir diyor. petlasa bakıyorum biri iyi biri berbat demiş goodyear da aynı şekilde bütün markalar aynı biri iyi biri berbat diyor. Normal olarak motosiklet kullanıyorum ama arabada çok farklı oldu mevzu motosiklette sabittir en iyi lastik orta sınıf vs.
Kullandığım araç 2011 Symbol 175/65/r14 lastik ölçülerim.
Yazın kullanabileceğim fren mesafesini düşürebilecek fazla sarsmayacak şunu kullanabilirsin al gönül rahatlığı ile diyebileceğiniz bir lastik var mıdır acaba ?
dediğim gibi bütün markaları öven de var yerin dibine sokan da o yüzden hiç bilmediğim bir konu olduğu için ve çok iyi kötü diyen oluğu için kesin bir fikir almak istiyorum.
şimdiden herkese hayırlı kazasız belasız yıllar

Bu seneyi atlatayım seneye ayrıca kışlık lastik alayım derseniz 2 takım almış olacaksınız. Bunun yerine şimdiden Michelin Crossclimate alıp rahatınıza bakın derim. 4 mevsim lastiktir , kış lastiği uygulamasına takılmaz , yağmurlu havadada çok iyi, yazında .. Ancak fiyatları 200-220 arası sanırım sizin aracınız için.

Benim marka takıntım yok derseniz , kış lastiği uygulamasına takılmam derseniz , michelinin ürettiği Riken diye bir lastik var.Köklü bir marka ve kalite / fiyat açısından çok uygun.Kullanmış biri olarak çok beğendiğim bir lastiktir.Fiyatıda 120 civarı sanırım.

Michelin crossclimate testlerini izledim YouTube da. Oldukça tatminkar. Kuru zemin tutusu iyi, ıslak zemin tutusu iyi, karlı zemin performansı yaz lastiğine göre daha iyi. Tavsiyem bu yönde olur. İstanbul'da yasıyorum kar çok yagmaz ama ıslak zemin çok. Dolayısı ile hem yaz hem kıs ayrı ayrı para harcamaktansa bu lastikler ideal. Zaten aşırı kıs koşulları yaşanmayan bölgeler için üretilmiş bir lastik. Bütçenize uygunsa kullanılabilir.

Tapatalk Pro kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Michelin ürettiği Kormoran marka lastikleri önerebilirim

Öncelikle herkese merhaba.
Şimdi bu başlıktan dolu var girip bi bak diyen arkadaşlar olacaktır illaki fakat hepsine baktım söyle bir sorun var. Yalova'da yaşıyorum aracı çok aktif kullanmıyorum o yüzden kış lastiği alma ihtiyacı duymadım uzun mesafe de gitmiyorum gidecek olsam 20 km maksimum oluyor. Şimdi yazlık lastik bakıyorum malum üstünde goodyear servis lastikleri vardı çok sert lastik fren konusunda berbat en ufak dokunuşta abs yi durduk yere devreye sokuyor. Tamirci bütçen varsa michelin in energy serisi taktır keyfine bak dedi oda ortalama 800 lira civarı biraz pahalı geldi bana forumalarda baktığımda yol tutuşu güzel hafif ıslak zeminde poşet diyor biri diğeri kışın da kullandım güzeldi diyor. Başka bir yazıda bir arkadaş çukura girdim lastik direk bombe yaptı taş veya görünmeyen çukurda moralinizi bozabilir diyor. petlasa bakıyorum biri iyi biri berbat demiş goodyear da aynı şekilde bütün markalar aynı biri iyi biri berbat diyor. Normal olarak motosiklet kullanıyorum ama arabada çok farklı oldu mevzu motosiklette sabittir en iyi lastik orta sınıf vs.
Kullandığım araç 2011 Symbol 175/65/r14 lastik ölçülerim.
Yazın kullanabileceğim fren mesafesini düşürebilecek fazla sarsmayacak şunu kullanabilirsin al gönül rahatlığı ile diyebileceğiniz bir lastik var mıdır acaba ?
dediğim gibi bütün markaları öven de var yerin dibine sokan da o yüzden hiç bilmediğim bir konu olduğu için ve çok iyi kötü diyen oluğu için kesin bir fikir almak istiyorum.
şimdiden herkese hayırlı kazasız belasız yıllar
c11960348218a1ccc78b7d10713cf4c6.webp benim tavsiyem bu ucuz ve kaliteli , Michelin crossclimate daha iyi ama pahalı

Servisçi doğru demiş Clio 2006 aracımda Michelin Energy Saver kullanıyorum 175/65 R14 82T modeli var yakıt C sınıfı yağmur da B sınıfı http://urun.n11.com/oto-lastik/michelin-17565-r14-energy-saver-82t-P151296432 şuradaki lastiğin aynısı bende geçen sene 750 TL civarında aldım 4 lastiği tavsiye ederim markasını bilmediğin lastiklere 600 700 vermene gerek yok Michelin kalitesi yaz lastiği ama kar üstünde rahat gidebiliyorum. Sormak istediklerin varsa sorabilirsin.

Arkadaşım ben Michelin crossclimett kullanıyorum aynı araç hem yazın ve hem de kışın güzel lastik ama tam bir kış lastiği kadar olamaz doğal olarak. Özetle Michelin CrossClimate tavsiye ederim. Biraz tuzlu ama değiyor hiç değilse bi kışın bi yazın tak sök parası vermiyorsun

Tekrardan merhaba:)
Maddi sıkıntıdan dolayı biraz lastik konusu ertelemek durumunda kaldım. Fakat bu olay içerisinde şöyle bir gelişme oldu kuzenimde honda civic var geçen hafta sonunda 175 60 15 Michelin energy saver + aldık az buz da değil 285 lira + takma ücretine geldi bir tanesi. Cumartesi günü taktırdı ayarlar falan her şey yapıldı aracı teslim aldık bundan önce de bir kaç kere kullandığım araçtı fakat lastiği aldığımızda yol tutuşu ciddi ölçüde değiştiğini söyledi hafif kötü zeminde bile tak tuk vuruyordu şimdi o da biraz yumuşadı pahalı patladı ama iyi ki aldık falan diye sevinirken salı günü sağ ön lastik patladı istetmeyi takıp bayiye gitmiş tekrar orada çalışan çocuk lastik bombe yapmış köyde ralli mi yaptınız nasıl oldu bizlik bir sıkıntı yok yenisini alacaksın demiş fakat beni lastik patladı ilk nazarımızı atlattık istetme takıp bayiye gidicem dediğinde şehir terminalinin önünde kalmıştı ki araç köy yolu ne alaka düz asfaltta patlayan lastik bombe yapmış taşlı yolda olmuş yapacak bir şey yok denilince bizimki çıldırmış baya bi bağrışmışlar sonra senin jant dandik kesin jant sıkıntılı ondan olmuştur biz napalım diye çevirmişler bi midem bulanmadı değil bu olay karşısında çünkü 175 65 14 için olan lastikler de 200 lira 800 lira yapıyor bütün paramı gömük 4 lastik aldıktan sonra böyle bi olay başıma gelirse kafayı yerim bende. Sanayi de birine sordum pirelli formula energy var güzel lastiktir diyor. Başka birine gittim oda hankook K425 eco varsa taktır diyor 175-65 14 adac testlerine baktım "https://www.adac.de/infotestrat/tests/reifen/sommerreifen/2014_Sommerreifen_Test_175_65_R14.aspx" hankook yazlık testinde energy saver + ın bile üstüne görünüyor kuru zemin ve ıslak zemin yol tutuşunda fiyatına gelirsek 150 tl gibi rakama 2016 üretimi lastikleri satılıyor. Aslında aklımda son olarak Nokian Watherpoof vardı ama testlerde ıslak yol tutuşu kar ve buz tutuşu çok iyi ama sıcak zeminde kuru yol tutuşu kötü olarak yazılmış maddiyattan dolayı çok arada kaldım malum symbol de abs sorunu olduğu için yumuşak fren mesafesi kısa olan lastik taktırmam gerekiyor arada kaldım :)

Son düzenleme:
nokian tavsiye ederim kendi aracımda devamlı kullanıyorum.

Armagan77 balon yapan lastik için Michelin genel merkezi ile de görüşünüz.

34VR1415

Geri