Bu sorun ne olabilir?

canerokten

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Araç bu sorunu bakım zamanından önce'de yaptı. Ancak belirtileri hiç bir şekilde sorun teşkil etmiyor.

Bu lambaların yandığı durumlar
1- viteste çok devir yükseltirsek (4000+) ara sıra yapıyor.
2- Yokuş çıkarken devir yükseltirsek yapıyor.

Ancak araçta yığılma, gaz kesme , hararet, stop etme vs. gibi zarar verici durumların hiç biri olmuyor. yokuş çıkarken lamba yandığı zaman ayağı gazdan çekince 2 sn sonra sönüyor ve çok yüklenmez normal devir ile çıkmaya devam edersek lamba yanmıyor. İlk başıma geldiğinde hararet yaptı diye çok korktum ama radyatör ısısı ve soğutma suyu ısısı gayet normaldi.

Bakım zamanı veya normalde yapılan işlemler.
1- mazot filtresi değişimi
2- hava filtresi değişimi
3- EGR valf temizliği (katman halindeydi temizlenince rahatlama oldu araçta)
4- Kızdırma bujileri kontrolü
5- Yakıtın tek marka alınması (SHELL) (daha önce farklı yerlerden alırken de aynı sorun oluyordu)

Daha önce bu sorunu yaşayan yada bilgisi olan arkadaşların yardımlarını bekliyorum.

ZZLOrV.webp

NOT : Eğer resimi yanlış yüklediysem düzeltilmesini rica ederim.

Geçmiş olsun.Yakıt basınç sensörünüz malesef bozulmuş.
En kısa sürede yenisini alın..

teşekkür ederim bilgi için.

İyide bu buji kızdırma arıza ışığı değilmi Özgür ?

İyide bu buji kızdırma arıza ışığı değilmi Özgür ?
Leventabienjektör ateşleme,buji yakıt pompası arızası sensörler hepsinde aynı ışıgı yakar.Bujıde srun olsa 4000 de kalmaz araba.Aracı rolentıde çalıştırın ve gazı dip yapın aynı ışık yanacakmı?Eger yanarsa yazın yardımcı oalcagım

Özgür araç DİZEL yanlışın olmasın 🤔

34VR1415

İlk fırsatta dip gaz yapıp sonucu bildiereceğim.

Leventabienjektör ateşleme,buji yakıt pompası arızası sensörler hepsinde aynı ışıgı yakar.Bujıde srun olsa 4000 de kalmaz araba.Aracı rolentıde çalıştırın ve gazı dip yapın aynı ışık yanacakmı?Eger yanarsa yazın yardımcı oalcagım

Dip gaz yaptım. ışıklar yanmadı herhangi bir sorun yoktu.

Geri