Araç bu sorunu bakım zamanından önce'de yaptı. Ancak belirtileri hiç bir şekilde sorun teşkil etmiyor.
Bu lambaların yandığı durumlar
1- viteste çok devir yükseltirsek (4000+) ara sıra yapıyor.
2- Yokuş çıkarken devir yükseltirsek yapıyor.
Ancak araçta yığılma, gaz kesme , hararet, stop etme vs. gibi zarar verici durumların hiç biri olmuyor. yokuş çıkarken lamba yandığı zaman ayağı gazdan çekince 2 sn sonra sönüyor ve çok yüklenmez normal devir ile çıkmaya devam edersek lamba yanmıyor. İlk başıma geldiğinde hararet yaptı diye çok korktum ama radyatör ısısı ve soğutma suyu ısısı gayet normaldi.
Bakım zamanı veya normalde yapılan işlemler.
1- mazot filtresi değişimi
2- hava filtresi değişimi
3- EGR valf temizliği (katman halindeydi temizlenince rahatlama oldu araçta)
4- Kızdırma bujileri kontrolü
5- Yakıtın tek marka alınması (SHELL) (daha önce farklı yerlerden alırken de aynı sorun oluyordu)
Daha önce bu sorunu yaşayan yada bilgisi olan arkadaşların yardımlarını bekliyorum.
NOT : Eğer resimi yanlış yüklediysem düzeltilmesini rica ederim.
Bu lambaların yandığı durumlar
1- viteste çok devir yükseltirsek (4000+) ara sıra yapıyor.
2- Yokuş çıkarken devir yükseltirsek yapıyor.
Ancak araçta yığılma, gaz kesme , hararet, stop etme vs. gibi zarar verici durumların hiç biri olmuyor. yokuş çıkarken lamba yandığı zaman ayağı gazdan çekince 2 sn sonra sönüyor ve çok yüklenmez normal devir ile çıkmaya devam edersek lamba yanmıyor. İlk başıma geldiğinde hararet yaptı diye çok korktum ama radyatör ısısı ve soğutma suyu ısısı gayet normaldi.
Bakım zamanı veya normalde yapılan işlemler.
1- mazot filtresi değişimi
2- hava filtresi değişimi
3- EGR valf temizliği (katman halindeydi temizlenince rahatlama oldu araçta)
4- Kızdırma bujileri kontrolü
5- Yakıtın tek marka alınması (SHELL) (daha önce farklı yerlerden alırken de aynı sorun oluyordu)
Daha önce bu sorunu yaşayan yada bilgisi olan arkadaşların yardımlarını bekliyorum.
NOT : Eğer resimi yanlış yüklediysem düzeltilmesini rica ederim.