Bu parça nedir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Hataylı
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Hataylı

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Herkese merhaba arkadaşlar

Yüksek hızlara çıktıktan sonra bu parçadan antifirizin renginde sıvı kaçmış ve aşağı atmış oluyor. Bu parça tam olarak nedir ve tamiri var mı yoksa tamamının mı değişmesi lazım?

https://hizliresim.com/V8uSoY (resimi yüklemeye uğraştım fakat yapamadım. ondan link attım)
https://hizliresim.com/LgJze2

Araç megane 2 1.6 16v benzinli hb 2004 dinamik modeli

Merhaba parça sökülüp sıvı conta ile sızdırmazlık tekrar sağlanır. Yedek su deposu ( genleşme tankı ) kapağı nı da değişin

Çok tesekkurler. Yaklasik 3 ay once aracimin triger setini, devir daim pompasini ve v kayisini degistirttim. Usta sogutma sivisi da degisti. Ama maximum seviyenin cok ustunde antifirizli su koydu. Sordugumda boyle kullan araba su eksiltir dedi. Yaklasik 1 _1.5 ay max in ustunde kullandim. Eksilmeyince ben de şırıngayla cekip maximum ve minumum seviyeler arasina getirdim. Bu sorun fazla suyla kullanmis olmamdan kaynaklanmis olabilir mi? Kisa mesafede ya da yavas surdukten sonra bakinca hic sizma yok ama otobandan sonra su siziyor ordan.

Fazla soğutma suyu fazla basınç oluşturur. Kapak suyun fazlasını atmalı atmaz ise sağda solda en zayıf yerden su kaçağı olur .

hocam termostat kapagı benim başımada geldi parçayı komple değişmek en sağlıklısı orjinalini 70 tl gibi bir fiyata almıştım yada alt kısmında oringi var oringini değiştirin oring değişmeden sıvı conta basarsanız tekrarlar sızıntıyı

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Çok teşekkür ederim yanıtladığınız için. En yakın zamanda yenisini alıp değiştirteceğim.

Çok tesekkurler. Yaklasik 3 ay once aracimin triger setini, devir daim pompasini ve v kayisini degistirttim. Usta sogutma sivisi da degisti. Ama maximum seviyenin cok ustunde antifirizli su koydu. Sordugumda boyle kullan araba su eksiltir dedi. Yaklasik 1 _1.5 ay max in ustunde kullandim. Eksilmeyince ben de şırıngayla cekip maximum ve minumum seviyeler arasina getirdim. Bu sorun fazla suyla kullanmis olmamdan kaynaklanmis olabilir mi? Kisa mesafede ya da yavas surdukten sonra bakinca hic sizma yok ama otobandan sonra su siziyor ordan.

Bendede şu an böyle bi sıkıntı var yeni konu açıp orada bahsedeceğim

Bahsedilen parça termostat kapağı resimdeki orjinal ürün plastik ama dayanıksız olduğu için artık metal parça takıyorlar ama kapak değişimi yapılırken içindeki termostatın da değişmesi gerekiyor. Pahalı bir parça değil işçilik de fazla alınmaz zaten. Değişim olmazsa araba sürekli su eksiltir. Hararet yapabilir onun için bir an evvel değişmesi gerekir.

Geri