Bu olay sizde de oluyor mu?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan saho
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

saho

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar trafiğe yeni yeni çıkıyorum. Ben olabildiğince kurallara uyan bir insanım. Hız merakım kesinlikle yok. Yaşım 20 olmasına rağmen :) Diyelim hız sınırının 50 olduğu bir yolda 50'yi hiç geçmeyerek sağ şeritten gitmeme rağmen, bir bakıyorum arkamdan bir korna sesi işitiyorum. Yani biz mi yanlış yapıyoruz anlamadım ki. Beni çok strese sokuyorlar.

Bu konuda yalnız değilmişim. :) Bende stres oluyordum ama artık takmıyorum hatta bazen ayak uyduruyorum bazen yol veriyorum ... o kadar tabakaneye b. yetiştirecek insan var ki bu kazalar boşuna olmuyor bugün yaşadığım yer gelişmekte ama küçük ilçe olduğu halde gün içinde 2 kişi hayatını kaybetti. Üzücü ama bir okadarda ders verici bir olay. Dikkatsizlik, hız, umursamaz, yol benim, aceleci, sabırsız, sinirli, kural tanımaz insanlar yüzünden oluyor bassın dursun işine gelmiyorsa sola geçer gider . Ben şunu düşünüyorum ayda yılda senede kaç kez karşılaşıyoruzda sabredip yavaş gidenlere korna basmadan sellektör yapmadan yola devam edemeyecek kadar anlayışsız olan insanlara hayranlıkla bakıyorum bu kadar yozlaşan manavdan ehliyet aldıran bu sistemin getirdiği son durumda bence bunları yaşıyoruz. Umarım yeni sistemle bu kasaplar yoklardaki ölüm makineleri bana ve aileme veyahut masum insanların canını yakmadan def olur gider.

SM-G800HQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Arkadaşlar trafiğe yeni yeni çıkıyorum. Ben olabildiğince kurallara uyan bir insanım. Hız merakım kesinlikle yok. Yaşım 20 olmasına rağmen :) Diyelim hız sınırının 50 olduğu bir yolda 50'yi hiç geçmeyerek sağ şeritten gitmeme rağmen, bir bakıyorum arkamdan bir korna sesi işitiyorum. Yani biz mi yanlış yapıyoruz anlamadım ki. Beni çok strese sokuyorlar.

Şehirlerarası karayolunu kullanan motorlu araçlarda araç cinsi gözetilmeksizin asgari hız sınırı 15 km/s, otoyollarda ise 40 km/s 'tir. Yani hızlı gitmek isteyen sizi sollayıp yoluna devam edebilir.

En sag seritten gidip minumum hiz limitine altina dusmedigin surece problem yok isteyen seni gecebilir.unutulmamasi gereken yuksek hiz kadar dusuk hiz da kazalara sebebiyet verir

LG-H525 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Al benden de o kadar. Ara sıra İstanbul-Kocaeli yaparım ama ağız tadıyla orta şeritte 100 km ile gidemiyorum. Ulen zaten hız sınızı 120 (+%10) Artisin teki takılıyor arkama sellektör sellektör. Bazen çok sinirlenip yol verip en sol şeritte arkasına geçip 1 karışla takip edip aynısını ben yapıyorum. Doğru değil tabi benim yaptığım ama çileden çıkartıyorlar insanı.

Sol şeridin boşken arkadan sellektör yapanlar olursa kendini hızlı gitmek zorundaymışsın gibi hissetme.
Sollasın gitsinler. Çok rahatsız ederlerse takılma yak dörtlülerini uğraşmasın seninle devam etsin yoluna.

trafıkte cok sabırsız oldugumuzun bır gostergesı daha .cok sınır oldugum bı olaydır yan tarafta 2 tane serıt var adam ısrarla senın arkanda sellektor yapıp duruyo.asfalta surtuceksın bolelerının kafasını dıger ıkı serıdı gostermek ıcın

Sağ şeritte selektör yapanların çoğuda ağır taşıtlardır otomobillerde var dedğiniz gibi.Diğer illerde nasıldır bilmiyorum ama İstanbulda en yavaş giden yol sol şerittir.Sağ ve orta şerit daha hızlı akıcı gidiyor.Bende bir ara en sağdan gideyim normal hız sınırında dediğiniz gibi sağ şertitte selektör çekenlere söverek devam ediyorum yoluma. Sol şeridide kapatıp gitmiyorum ama önümde araçlar olmasına rağmen selektör yapanlar için sabrediyorum. Patlayan uzun ledlerde alıp aynısını yapıcam ama şuan sabır devam ediyor 😀 Takip mesafesini bırakın 1 araba girecek kadar mesafe bıraksanız bile 1 km mesafe zannesen insan çok.Bu durumda karşılaştığımda veya sağ şeritten önüme geçmeye çalışıldığı da gaza basıp mesafeyi kapatıyorum sonrada tekrar yavaşlayıp mesafeyi açıyorum sağ şeritte tın tın gitsin. Sonuçta ne yaparsanız yapın insan olarak kendimizi düzeltmedikten sonra bu tiplerin biteceği yok.Ama açıkçası ssğ şeritte giderkende ambulans polis itfaiye haricinde yol vermem .

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

bir de 3 şeritli yolun 3 şeridindeki aracında aynı hızda blok halinde gitmelerine sinir oluyorum arkadas sabit gideceksen geç arka arkaya ortayı solu boş bırak neden sabitlenip saga sola bakmıyorsun neden dikiz aynası kullanmıyorsun

Geri