Bu nedir

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan urall
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

urall

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
SLM ARKADAŞLAR.

tek nokta enjeksiyonlu araç kullanan arkadaşlar. ve bilgisi olan arkadaşlardan açıklama bekliyorum.

sorum şu. diğer enjeksiyonlu araçlarda bulunuyormu diye bilmemekteyim. tek nokta enjeksiyonlu aracımda manifoltların oradan çıkışı bulunan ve diğer ucu. hava filtresine giden hortum ne işe yarıyor.

ve lpg li araçta o hortum tamamen kapatılmalımı açık mı bırakılmal ıçünkü oradan hep hava filtresine hava üfleniyor. lpg de fazla havayı sevmediği için ayarlama sadece hava filtresinin girişini kapatarak mı yapılmalı yoksa. bu bahsettiğim hortumdan gelen havami ile ayarı yapılmalı.

kısacası hava filtresinimi kullanmalı. lpg için. yoksa bu hortumdan gelen havayımı kullan malı.:soru

Fotoğraf yok ama bahsettiğiniz hortumu ben anladım.

Bizim komşunun arabasındada bağlı değil ama aldığı adam kışları bağlayınca iyi oluyor gibisinden birşey söylemiş

Yaz kış ayarı benim anladığım kadarıyla, kışın aracın soğuk hava çekmemesi için(ne mantıksa artık) yapılmış heralde.LPG'de az hava çok verim anlamına geliyor anca benim tavsiyem hiç bir yeri kapatmadan ayar yaptırmanızdır

Kışın motorun daha çabuk ısınmasına yardımcı oluyor,bizim R5 Coupe de aynısından var,manifolda giren ucunu çıkarttım o şekilde çalışıyor şuanda...

o ınce boru genelde araçlarda vardır, motor ust kapaktan gelen, kompresyonlu hava-buhar karışımı tahlıyesı olup, hava hortumuna bağlanır...tekrar motora geri gelen havadır... faydası varki fabrıka yapmış yani... lpg lı araçlarda bılakıs kullanmalı, yaglı hava olduğu için... motoru kısmen koruyor, daha ne ıstıyonuz... motor içi hava-basınç dengelenıyor... vs vs... düşünün yani... :cool:

91113844475.jpg
işte arkadaşlar benim bahsettiğim hortum bu. lpg ye hava akışını sadece bu hortumdan gelen hava ilemi yapsak, dışarıdan gelen soğuk havayı kapayıp, yoksa bu hortumdan gelen sıcak havayı tamamen kapayıp. dışarıdan gelen havaylamı ayarını yapsak.

diyorum.

HEPİNİZE TEŞEKKÜR EDERİM.

Soğuk hava borusu yakıt hava karışımı düzgün olacak şekilde kullanılır . Sıcak olanı kışın kullanın .

Geri