Birkaç değişiklik yapmak istiyorum yardımlarınızı bekliyorum

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan mesert_1
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

mesert_1

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
arkadaşlar herkese selamlar aranıza yeni katıldım sayılır. Aracım 2011 model symbol 1.2 16V expression (konfor paketli)

aracıma değişiklikler yapmak istiyorum:

öncelikle lastiklerin değişim vakti geldi geçti bile:) pirelli p zero 195/40 r17 almayı düşünüyorum tabi buna uygun olarak da jant taktırcam, yakıt problem değil önemli olan yol tutuş, sizce yol tutuş için uygun mudur? önerilerinizi bekliyorum

arabada genelde bebeğim oluyor bu yüzden yol tutuş benim için öncelikli.

Ayrıca yine yol tutuş açısından aracı yere basmak istiyorum forumu inceledim genelde önerilen 3.5 cm ya da 5 cm lik spor eibach marka yaylar, bilmediğimden soruyorum daha kaliteli veya sağlam yay bulabilir miyim? amortisörleri değiştirmeye gerek kalır mı?

Son olarak da aracın teybini ve 4lü flaşör kısmının olduğu bölümü sökerek uygun ekranlı bir ses sistemi almayı düşünüyorum önerileriniz nedir? uygulaması var ise resim gönderebilir misiniz?

Şimdiden herkese teşekkürler.

Lastik yanağını 40 yaparsan bebeğin araçta hiç uyumaz, böbrek taşlarınız yerinde durmaz...:)

40 R17 jant lastik takarsanız lastik çok kolay balon yapar , yolda giderkende balon yüzünden gümlerse yol tutuşu sağlıcam diye canınızdan olmayasınız Allah göstermesin bebeğinizde varmış zaten. 195 50 15 takın yeter bence.

3,5 yay öneririm fazlasını takarsanız ailecek piknik sefanız rezalet olabilir. 3,5 iyidir.. amortisörü değiştirmenize gerek yok. eibach zaten çok kaliteli bir marka daha kalitelisini napıcaksınız :) lakin alırken dikkat edin ikinci el yayları düzeltip boyayıp satan çok.

ekranlı teyp işine gelirsek :) bende 2010 symbol var abi bak ben 19 yaşındayım beni fazlasıyla tatmin ediyor ses kalitesi birde sony teyp aldım tadından yenmiyor. orasını burasını sökmenize gerek yok. bazı model teyiplerde ekranı içinden çıkıp açılan, teybi kapattığındada katlanıp yerine geri giren, standart teyp gibi gözükenler var. bi araştırın derim.

şekil A: http://www.sahibinden.com/ilan/yede...an-cikan-in-dash-oto-dvd-teyp-141159171/detay

Arkadaşlar tavsiyeleriniz için çok teşekkürler. Aynen, düşününce bana da 195 50 r15 lastik uygun geldi. Ayrıca eibach da uygun bi marka gibi ama şu ekran olayını istememin nedeni navigasyon ve ben hariçten navigasyon alıp da cama yapıştırmak istemiyorum. Dün bi sitede gördüm ama pek aklıma yatmadı sabah linkimi atarım siz de bi incelersiniz.
Bi soru daha: bu arka cam otomatik düğmelerini diğer iki düğmenin olduğu yere taşıma şansımız var mıdır? Şimdiden teşekkürler

abi teyip güzel lakin biraz pahalı ve bu teyibi nereye sığdırıcan yanı teyibin hemen üst kısmında dörtlüler, kapıları kitleme tuşu, arka cam rezistansının tuşu var onları nereye koyucaksın ? bence çok zor abi benim dediğim şekilde navigasyonlu teyip bulursun bence yanı vardır illaki biraz araştırma sonucu bulunabilir.

bu arka cam otomatiğinin tuşlarını sürücü tarafındaki tuşların yanına taşımaktan bahsediyorsan orada tuş için yer yok hatta arabada taşıyabilecek başka hiçbir yer yok :) ayriyetten tuş ekletme imkanın olabilirmi ? valla simdi ona göre uygun bir yer bulman lazım abi, iyi bir usta bulman lazım ki elektriği vericek bu seferde kabloları döşeyecek. bu kablolar nerden geçicek peki ? arabanın orasını burasını kesip biçmeye değermi :) onu geçtim o kadar para dökmeye değermi yani bence gereksik bir ayrıntı. teyp olayın çok hoş ama simdi düşünüyorum o teyibi oraya gömmek lazım ama yer yok yanı. yukarıdaki tuşları iptal edemezsin, ee altta zaten klima kolları var onlara hiç dokunamazsın.. biraz zor yanı abicim bu istediklerin sen arabayı yeniden tasarlıyosun resmen :)

teybi oraya gömeceksin 4lü flaşör kapı kiliti ve arka cam rezistansını resimdeki işaretli bölgeye taşıyacaksın (flaşör dışındaki butonlar küçültülebilir belki) bu fikir aklıma geldiğinde ben bunları buraya taşımayı düşünmüştüm ama dediğim gibi sizlerinde fikrini almak önemli benim için. Elektrik konusunda sıkıntı yok elektrik elektronik mühendisiyim:)
Z24B4a.jpg
[/URL][/IMG]

valla abi madem bu işlerden anlıyorsun ve imkanında var bi dene bakalım o zaman olursa bir çok kişiyede yol göstermiş olursun ama çok uğraştırıcak bence vede güzel oturucakmı herşey.

bak bide şöyle bişey var abi bunuda düşün şimdi bizim arabalarda teyp biraz alt tarafta kalıyor yani arabayı kullanırken sağ tarafına baktığında biraz aşağı bakman gerekicek navigasyona bakarken buda yoldan gözünü ayırman demek bunuda hesaba kat bence ama şimdi benim dediğim teyipte ekran kısmı açılıp yukarı katlandığı için daha rahat görüş açısı sağlıcaksın bunuda bi hesaba kat derim.

şu mesela çok pratik baksana çokta basit uygulaması..

Geri