Bİr zeka sorusu daha...

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan AYTEKİN
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

AYTEKİN

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
bunu cidden ben hala anlayabilmiş değilim ya:slc tee 5-6 sene önce dersanede sormuştu hoca bütün sınıf mala bağlamıştık hehe:loll

SORU:
[FONT=comic sans ms,sans-serif]3 kişi düşünün. Para birleştirip bi radyo almaya gidiyorlar. Radyo 30 lira, hepsi 10'ar lira koyup radyoyu almaya gidiyorlar. Fakat tezgahtar radyonun indirime girdiğini ve 25 liraya düştüğünü hatırlıyor. [/FONT]

[FONT=comic sans ms,sans-serif]Çırağına 5 lira verip gidip para üstünü iade etmesini istiyor. Çırak 5 lirayı 3 kişiye bölüştüremeyeceğini düşünüp 2 lirayı cebine atıyor ve 3 lirayı 3 kişi arasında bölüştürüyor. Böylece radyoyu 9'ar liraya almış oluyorlar. [/FONT]

[FONT=comic sans ms,sans-serif]Şimdi: 9x3=27 [/FONT]
[FONT=comic sans ms,sans-serif]Çırak da... 2 [/FONT]

[FONT=comic sans ms,sans-serif]BİR LİRA NEREDE ?[/FONT]

bir lira yokki iki lira fazla var şuan oda çırağın cebindeki zaten

Şimdi: 9x3=27
Çırak da... 2

27+2 = 29 eee 30 lira vermişlerdi
:slc

hayırr geri iade olduğu için 30 liraya değil 25 liraya alıyorlar 27 nin içinde çıragın parasıda var toplama değil çıkarma olacak

BU NE YA BİDE KROKİ ÇİZMİŞ hehe

30 TL den 25 TL ustada kalıyor..
2 TL sini çırak çöküyor..:D
27 TL kalıyor 3 TL yide bölüştüyor arkadaşlara 30 yapıyor yine sonucu..:eyv

Ortada 1 lira zaten hiç olmadı, nasıl denirse.
10 + 10 + 10 = 30 toplanan sonradan kişi başı 1 lira geri dönüyor
(10-1)+(10-1)+(10-1) = 27 tl cepten çıkan. Zavallıların indirimden haberleri yok
27-25=2 lira,çırağın avantası
Ben 1 lirayı göremiyorum nirdeeee

SONUÇ : Çırak safkan KAYSERİLİ hehehehehehe

Alıcan kızılcık sopasını girecen çırağa :)
Hem 2 TL yi cep etti, Hemde milletin kafasını Karıştırdı.

Alıcan kızılcık sopasını girecen çırağa :)
Hem 2 TL yi cep etti, Hemde milletin kafasını Karıştırdı.
dediğinde olabilir yada alıcan çıraktan 2 lirayı gidicen pazara 2 liralık marul alcan sonra eşşeğide maruluda götürcen dereye çırağada eşşek sudan gelene kadar dövcem dicen eşşek 2 liralık marulu yerken zaten baya süre geçer ondan sonra bide firil firil serin yerde biraz uyur ondan sonra gelir ondan sonra çırağı bırakırsın ailesinede eşşekten düştü dersin:sifon Çokmu fantastik oldu bu ya hehe hımm

Geri