Bir uzmanlık sorusu daha

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Atsiz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Atsiz

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Amortisör kütüğü yada bilyesinin deforme olduğunu yada bozulduğunu nasıl anlarız??? Araç gayet düzgün gidiyor, kasisten çukurdan geçerken garip davranmıyor ama sanki direksiyon merkez noktası yani düz gittiğim anlardaki direksiyon pozisyonu zaman zaman değişiyor gibi. Bana amörtisör bilyesi yada kütüğü bozuksa buna sebep olabilir dediler, diğer ön takım parçalarını rotbalans yaparken kontrol ettiler sıkıntı yok dediler.

Benim aracımda aynı sorun var kapalı otopark da direksiyonu çevirince duyulan gıcırtı tarzı ses yapıyor banada amortisör takozu dendi

Benim aracımda aynı sorun var kapalı otopark da direksiyonu çevirince duyulan gıcırtı tarzı ses yapıyor banada amortisör takozu dendi

Ben hiç gıcırtıda duymuyorum ama gayet pürüzsüz bir sürüşüm var tek sıkıntım yollarında eğiminden mi bilmiyorum bir türlü sabir bir pozisyonda düz gidebildiğim bir şekil yok, kimi zaman direksiyom çok az sağa eğimliyken düz gidiyorum kimi zaman sola ama yolda gezinme ses çıkarma, gıcırtı, takırtı, patırtı, vuruntu hiç birşey yok .

AVM oto parkında zeminden kaynaklı problem. Bendede var sıkıntı yok.

Bugün birşeyle karşılaştım. Aracın direksiyonu tam sol yapıp geri geri gelmeye başlayıp bir yandan da direksiyonu toplarken bir yerde "kat" diye bir his duydum gibi geldi.

Son düzenleme:
O sırada frene basmışmıydınız. Bastıysanız sertleşen balata sesi olabilir.

Geri