Bir Değil İki Sorun Birden

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan *Renault9
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

*Renault9

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Abilerim kardeşlerim, bu 2 sorun beni deli ediyor çaresini de bulamadım.Sanayiye gitmeden önce sizlere danışmak istedim.Aracım 1997 model Renault Broadway 1.4i

1.Sorun:Aracım bazen ilk çalıştırmamda 3000 devirde takılı kalıyor.Bir kaç kere gaza pompaladıktan sonra düzeliyor.Ben rolanti ayar motorundan şüpheleniyorum.

2.Sorun:Araç çalışırken olsun stop halde olsun bir elektriksel donanım açtığımda (camlar,kalorifer vs.) göstergeler ve farlar (açıksa) zayıflıyor.Akü daha 1.5 yıllık.

Sizce nedeni ne olabilir.Keyifli forumlar.

​1.sinde %80 haklı yerden şüpheleniyorsun.
2.sinde akünü ölçtürmeni öneririm.

​1.sinde %80 haklı yerden şüpheleniyorsun.
2.sinde akünü ölçtürmeni öneririm.
Teşekkürler Kerem abi.Peki şase kablosunun bağlandığı yer çürümüş olabilirmi?(2.sorun için)

Teşekkürler Kerem abi.Peki şase kablosunun bağlandığı yer çürümüş olabilirmi?(2.sorun için)

​Valla benim başıma gelenlerden bir evet buydu,yada -'nin oksitlenmesi,herhangi bir yerde ufak bir şase olması vs vs.Ama basitce bir elektrikcide 15-20 dakikanı alır sanıyorum ölçüm işlemi ve diğer noktalara bakmak sorunu bu şekilde tespit etmekte en sağlıklı çözüm olur bence.

​Valla benim başıma gelenlerden bir evet buydu,yada -'nin oksitlenmesi,herhangi bir yerde ufak bir şase olması vs vs.Ama basitce bir elektrikcide 15-20 dakikanı alır sanıyorum ölçüm işlemi ve diğer noktalara bakmak sorunu bu şekilde tespit etmekte en sağlıklı çözüm olur bence.
Eyvallah abim sağolasın.Elektrik işinden korkuyorum.En iyisi dediğin gibi elektrikçiye gitmek.:eyv

Benim 1bucuk yillik aku povver marka geceb hafta iflas etti :: mutlu silver aku ile degistim olcturmende fayda var 1 . Sorun icin bi ihtimal gaz telinde takilma olabilir . Enjeksiyonlu araci gaz vererek calistirmiyorsundur insAllah

O karbüratörünü söktürüp güzelce bir temizletmeni öneririm Abi . GAz teli 25 TL zaten onuda değiştirirsen iyi olur .

Benim 1bucuk yillik aku povver marka geceb hafta iflas etti :: mutlu silver aku ile degistim olcturmende fayda var 1 . Sorun icin bi ihtimal gaz telinde takilma olabilir . Enjeksiyonlu araci gaz vererek calistirmiyorsundur insAllah
Asla gaz vermem aracımı çalıştırırken.93 model broadwaya binmiyorum sonuçta kardeşim.:eyv Aküyü ölçtürecem olmadı değiştirecem.Gaz telininde takıldığını zannetmiyorum ama ona da bakıcam.Teşekkürler.:eyv

Geri