Benzinli arabada kavrama noktası ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan saho
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

saho

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar ben daha önce kursta felan dizel araba kullanmıştım, debriyajı yarım yapınca araba hemen ilerliyor, sonra gaza basıp, yavaş yavaş ayağımı çekiyordum. Fakat benzinli arabada sanki kavrama noktası yok gii birşey, ayağımı yarıya kadar getiriyorum, pek titreme hissetmiyorum ve gaza basınca araba gitmiyor, aksine motor bağırıyor. bunun püf noktası nedir acaba ?

Püf noktası zamanla oluşacak tecrübe. Her aracın (aynı marka olsa bile) kavrama noktası değişiktir. Zamanla alışırsınız.

Selam arkadaşım;

Bende 2010 model imzadaki 2. aracı aldım, araba sorunsuz bakımları yeni yapılmış debriyaj neredeyse en üstte kavrıyor, zamanla alışman gerekecek. Gerçi forumda debriyajın aşağı çektirilmesi ile ilgili bir konu okumuştum. Bulursam paylaşacağım.

aynen debriyaj kavrama noktaları araçlardan markalara kadar değişiklik oluyor. A markası ile B markası aynı noktada kavrarken x ile y farklı olabiliyor. Önemli olanda ayağımızın alışması.

çok teşekkür ederim arkadaşlar. peki bir sorum daha olacaktı, benzinli araba kavrama noktasına gelince gaz vermeden de hareket eder mi?

Azcık bişi zorlamayacak düz yolda hareket ediyor park ederken gaz vermeden yavaş yavaş park etmede cm mm önemli oldu yerde bende kullanıyorum ama yine her benzinli araçta böylemi dersen bilgim yok benzinli 1.2 den bahsediyorum belkide bir sorun tecrübeli kişiler bilgi verince daha iyi aydınlanırız öğrenmek ayıp değil.

SM-G800HQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Geri