Benzine alkol karıştırılması...

palandoken

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Aracım enjeksiyonlu R19 benzinli. Yaklaşık on gündür araçtan bir benzin kokusu geliyordu. Bugün sanayiye gittim. İki farklı ustaya gösterdim. İkiside baktı ve görünürde birşey yok, sorun benzinde dediler. Benzin pis olunca böyle benzin kokusu gelebiliyormuş. Güvenip benzin aldığım bir benzin istasyonuydu ama neyse. Ustalardan birisi araç bu pis benzini tüketene kadar benzine biraz saf alkol karıştır dedi. Bu saf alkolun faydası varmıdır? Araca bir zarar vermesin?

saf alkol falan kesinlikle koymayın benzinle alakalı bir duurum varsa pis veya su katılmış veya yabancı maddelerin olduğu bir karışımsa kokudan daha ziyade aracın önce enjektörlerine sonra ateşleme sistemine sonrasında da aracınız zaten yürümez duruma gelir.koku başka bir yerden geliyordur.motor içindeki benzin hortumları zamanla yıpranıp çatlayabiliyor.akıntı olmasa bile nemlenme yapıyor oda kokuya sebebiyet veriyor.yada aracın karbüratör diyaframları eskimiş olabilir ondanda yapıyor olabilir ama çok zor bi ihtimal.benim başıma çok geldi benzin hortumlarını değiştirin sorununuz hallolacaktır.sakın benzinden kaynaklı deyip alkol falan koymayın size yanlış bilgi vermişler...

Depo temizleyici,oktan arttırıcı sıvılar satılıyor,onlardan alıp kullanabilirsin,alkol kullanıpta aracını ayyaş etme,neticesi kötü olabilir,İhsan başkanın dediği gibi hortumlardan veya depo bağlantılarından kaynaklanıyor da olabilir...

konuyu okudum arkadaş güzel tez hazırlamış fakat bu ekonomik ve tamamen zararsız bir sistem olduğu kesinlik kazanmış olsaydı bizler araçlarımıza lpg değil direk metanol veya etil alkol koyup devam ederdik.çok mantıklı gelmedi yani bana.ama uygulanabilir bir olay tabiki.sadece alkol vasıtasıyla benzinin yoğunluğu azaltılıp miktarı artırılıp kullanılabilir.yani 50 lt benzine önce 2 sonra 50 lt benzine 3 sonrada 4 lt alkol gibi.fakat sizdeki durum bunu gerektirecek yada benzin kokusunu giderecek bi çözüme kavuşturmaz koku bence önceki mesajımdada belirttiğim gibi hortumlardaki çatlaklardan yada depo bağlantılarından kaynaklanıyor olabilir bunlara bi baktırın

depo temizleyici,oktan arttırıcı sıvılar satılıyor,onlardan alıp kullanabilirsin,alkol kullanıpta aracını ayyaş etme,neticesi kötü olabilir,ihsan başkanın dediği gibi hortumlardan veya depo bağlantılarından kaynaklanıyor da olabilir...

katılıyorum...

Alkolde yanıcı maddedir ama saf alkol pahalı onun yerine ustanın söylediği gibi yapman senin acından daha iyi olur::)

En güzeliğ Würth markasının temizleyicisini kullanmak

koy gitsin yeni rakıyı bak nasıl kendine gelecek araba :)

Temızleyıcı Degılde Bence Bujısı Gevsemıs Olabılır.:eyv

Geri