bayılma

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan memolikk
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

memolikk

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
günaydın abilerim kardeşlerim
benim arabayı artık biliyorsunuz 1.6 enjeksiyonlu lpg li bakımlı bir araç gelelim sorununa ;
yokuşa yukarı çıkarken araba bağırıyor çekişten düşüyor bayılmalar başlıyor bunun neyine bakıtayım
gaz ayarından mı yada motorda başka bir şeymi oldu yokuşlarda beni geçip gidiyorlar ama düze çıktımı bende onların hepsini geçiyorum düz yerde uçuyor ama yokuşlarda 1.6 motor gaz yemez mi bu kadar bayılma yaparmı sorun nedir

Baskı balata ne alemde ?

LPG li araçlarda yokuşta aracın LPG de olduğunu belli ettiği tek yer, Lpg nin yanmasıyla ortaya çıkan enerji benzine göre az olduğu için yokuşlarda bayılması normal. ki düze çıktığında hepsini geçiyorsanız aracın gaz yemesinde bir problem olduğunu düşünmüyorum :eyv

baskı balata da yeni değişti ondada problem yokta hava filtresini yenilesemmı ona 10000 km oldu yağını falan birlkaç kez değiştikte hava filtresini bir defa değiştim sadece aldığımda onada 10000 km olmuş
ama araba akıp gitmiyorda sanki daralmış gibi
gazlı diğer arabalarda yokuşlarda beni geçtiğine göre broadway le gazlı adam arkamdan fişek gibi gidiyor nerdeyse ben de düzde akamdan bakıtıyom ama motora süspansiyon ayarına mı yoksa gaz ayarına mı yada başka neden olursa bilmiyorum neyine bakıtayım ama mutlaka gitmesinde bir problem var

ustaya gidiyorum diyorki bu arabalar bukadar gider uçsun istiyorsan ferrariye bin demez mi temelli canımı sıkıyor ama bir gitmeme var sanki bana öyle geliyor

bayılma derken çekişten acayip düşüyor ya buna ne yapılmalı ustaya gidip şu yapılsın diyeyim 1.6 motor araba 14 ler yolda geçermi hemde kaptan ben iken fena canımı sıkıyor

birde araba uzun süre çalışınca sinyalleri yada dörleri açınca kendi kendine göstergedeki uyarı ışıkları fersizleşiyor zııııt diye sigortanın ordan bir ses geliyor arabayı kapatıp stop ettikten sonra bu durum düzeliyor kendi kendine bu bir kaç defa böyle yaptı sinyalleri yakamıyordu arabayı stop ettim işimi hallettim bir ustaya gideyim derken baktım gene çalışıyor bunun nedeni ne olabilir elektrikçiye götürdüm bir defa problem olmaz dedi sadece

Abi aldığın gazdan diye düşünüyorum. Shell ya da Aygazdan şaşma.:eyv

O zaman gaz ayarıyla vs ilgili 1.6 önden çekiş yokuşmu tanır....peki benzinde nasıl?
Benzinde deneyim dedim yolda baktım yol da yokuş kalmadı töbe töbe dedim geri gaza aldım deneyemedim [emoji1] [emoji4]

Geri