Baski balata değişimi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan cagdeg
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

cagdeg

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
arkadaslar baskı balatayı ve debriyaj bilyesini değiştirdim 2 gün önce

1-en asagıdan kavrıyor? cok asırı yumusak oyuncak gibi düzelir mi

2-sabhları debriyaja basınca kesilen bi ugultu sesi var( baskı balata degişmeden önce de vardı ama bu kadar değil) söyledm ustaya önemli bişey değil dedi ama canım sıkıldı şimdi ses artınca

3-vites gecişleri kemiklileşti ve bazen öyle abartarak 1 e zor gecmeye basladı

tekrar gidecem ustaya ama yasayan var mı bunları

Yaptırdığınız yere bir daha gösterin halledeceklerdir.

edit: Aynı konuyu iki kere açmışsınız diğerini kaldırdım.

Ne marka parça takıldı orjinal parçamı takıldı, yağ olarak 75w80 mi koyuldu , hiç bilgi vermemişsiniz..

yagı bilmiyorum yag ne koyulmalıydı valeo marka set ben almıştım internetten

Bir kaç ay önce ben de değiştirdim. orj. valeo ilk etapta çok yumuşak oluyor kavramada çok çabuk oluyordu ama birkaç gün içinde alışıyorsun. Normal bir durum bence. vites geçişleri yağla ilgilidir muhtemelen.

abi aynı sorun bende de var baskı balata yeni 1.5 ay oldu değişeli sabahları rolantide çalışırken sanki gevşek bir parça yerinden çıkmış gibi ses var lagur lugur debriyaja basınca kesiliyor geri vitese geçişlerde takılıyo hemen geçmiyor anlam veremedim.

Benim de değişecek. Sizler yetkili serviste mi yaptrıdınız?
Ben yetkili serviste yaptıracağım. Bakalım aynı sıkıntıyı bende yaşayacak mıyım?

Arkadaşım şanzıman yağından k numara koyduklarını sor yaptırdıgın yere Renault 75 80 olması lazım aynı sorun bendede oldu yagı kalın koymuşlar

1- balata yenilendiği için debriyajın alttan kavraması normal bir durum
2- ses şanzımanın içindeki priz direkt milinden gelir , debriyaja bastığınızda bu mil motordan ayrıldığı için ses yapmaz debriyajı bıraktığınızda motor hareketi ile tekrar dönmeye başlar
3- bu noktayı ustanıza kontrol ettirin yanlış konulan şanzıman yağıda bu soruna yol açar

Balata yeni olduğu için çok hafif ve dipten kavrar bir kaç gün içinde sertleşiyor ve daha yukarıdan kavrıyor bu normal.

Geri