Başimdan geçenler gicirti sesler

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Fettah
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Fettah

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
tüm capturculara selamlar
arabayı alalı 7 ay oldu km 4000 de hafif çukurlara girdiğimde cıgır cıgır ses geliyordu sağ tekerlerden
arabadan anlayan birkaç kişiye sordum önemli birşey olmadığını söylediler içim rahat etmedi serviste
çalışan arkadaşımı aradım durumu anlattım oda arkabagajı yağlamamı söyledi capturlarda kronik sorunmuş
bağajı yağladım sesler kesilmedi servise gittim kapıları yağladılar deneme sürüşü yaptık ustayla ses hala devam
ediyordu sağ ön amartisörü söktüler plastik birşey vardı onun altında bir bilye gördüm onu yağladılar
deneme sürüşü yaptık gıcırtılar kesildi direksiyon sanki biraz daha yumuşadı ama 15 gümden sonra direksiyonu
yokuşlarda çevirince bir gıcırtı sesi geliyor normalmi bilmiyorum öylede kullanıyorum
HERKESE SELAMLAR SAYGILAR ADANADAN

Amortisör üst rulmanı diye geçiyor sanırım direksiyonun rahat dönmesi için.Değişmesi gerekiyor normalde yağlama yerine değiştiriyorlar.Değişim talep edin yağlama geçici çözüm.Direksiyon kutusundan da olabilir.Garantiden değiştirtin.

benzeri sesleri clio 4'de üretmeye en bilindik sebebler arasında viraj denge çubuğu ile direksiyon kutusu vardı, 2016 ve üstü clio 4lerde direksiyon kutusu sesi duymaz oldum sizinde aracınızın henüz 7 aylık olduğunu düşünürsek sizdede yoktur diye tahmin ediyorum.

fakat benimde benzeri sesten dolayı aracım yeniden (3üncü aracım) viraj denge çubuğu için servise gittiğinde bu sene değiştirmek yerine söküp yağladılar ve gerçektende belli bir süre idare etti (10000-12000km kadar) ve açıkcası çokta zahmetli olduğunu düşünmüyorum nede bir ücret talep ediyorlar kaldıki ben çok sert kullanıyorum belki sizin için dahada uzun süre idare edecektir sorgulamakta fayda olabilir.

adana'da servise gidecekseniz isotlar olmasını ve muhatap olacağınız tek kişinin Birol bey olmasını talep edin derim gerisi çok baştan savma iş yapıyor maalesef hele yusuf baysala uğrama bile.

ben aracı alalı 2 ay oldu, kötü stabilize yollarda ön konsoldan gelen gıcırtılar benide rahatsız ediyor bazen, ön cam kenarlarından da geliyor ara sıra, servise sordum ama getirip bakmamız gerekiyor dedi, en kısa zamanda gideceğim bende. araçta başka da bir sorunum yok.

ben aracı alalı 2 ay oldu, kötü stabilize yollarda ön konsoldan gelen gıcırtılar benide rahatsız ediyor bazen, ön cam kenarlarından da geliyor ara sıra, servise sordum ama getirip bakmamız gerekiyor dedi, en kısa zamanda gideceğim bende. araçta başka da bir sorunum yok.

Bu araclarin en kotu yani da on konsol ses anlaminda. Sizin aracin kadran sapakasi da fluence benzer ise ilk olarak oraya baktirin asil ses oradan geliyor cunku. Plastiklerin baglanti noktalarina eger patteks gibi yumusak bi sey eklerseniz sesi buyuk olcude keser. Buna ek olarak on cam civarindan gelen cok cok ince bir zirilti var o nedir anlayamadim ama derinden gelen bi ses. Muzik kapali ve sessizken duyuluyor daha cok. Ama kadran civarindan gelen ses her daim duyuluyordu bende. Servise gittigimde patteks almistim zaten onu yapistirdik serviste yumusak cift tarafli bantla gideriyor sorunu.

Hızlı yanıt alabilmek icin alıntı yaparak cevaplayın

Twitter : @tanseler
Instagram : @tanseler
iMessage : tanseler@me.com

ses sorunu benimde aldığımdan beri devam eden bir durum(2016 temmuz). sağ ön camın plastik çıtası baya takırdıyor. 1 yılı geçti servise bırakmaya elim ermedi. aracın kalması gerektiğini söylüyorlar.

Amortisör tabla rulmanı yağlanınca ses kesildiyse ve tekrar etmişse tabla rulmanının değiştirilmesi gerekiyor...

bilgi paylaşımı için teşekkürler herkese

bence bu konuyu trim sesleri ya da öntakımdan gelen sesleri ortak bir başlık altında tespitlerimizi toplayarak daha faydalı olmasını sağlayabiliriz

tümseklerden ya da çukurlardan geçtiğimde sol ön tekerlekten bir civata gevşemişte sallanırcasına bir ses geliyor. bakımda sordum herhangi birşey tespit edemedik dediler. ses halen devam ediyor.

Geri