Balataları yaktık

Maslaniak

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar kısaca olayı anlatayım size bi sorum olacak.
Vize günü gelmişti randevuyu aldık gittik tüvtürke baktılar bi tek arka fren hortumunda çatlama varmış ağır kusur onu yazmışlar..
İzmir 3. sanayide girdik bi ustaya hortumu değiştirdi havasını aldı yanlız fren bomboşdu çok aşağıya indi, arka kampanalar ayar olacak dedi peki dedik, söktü ayar yaptı kendince geri taktı.
Geri taktıktan sonra baktım el frenine 2'nci dişte taş gibi olmuş ustaya dedim açar dedi neyse tüvtürke gidene kadar 4 km falan yol yaptım tam tüvtürkü görücem baktım arkadan dumanlar geliyo balatalar tutuşmak üzere Allahtan oto yıkamacı varmış hemen girdim bastım suyu balatalara tabi ondan sonra aradım ustayı mübarek gün baya bi kaçırdık ağzımızdan..
başka birine balataları ayarlattım. yanlız sorum bu halde yanmış balatalar performans verirmi değiştirmem gerekirmi? yoksa sorun olmazmı balatalar 11 ay önce yenilenmişti bu arada..

Kardeşim bildiğim kadarıyla çok pahalı bir şey değil balatalar. Yenisini taktırmakda fayda var. Artı sıcakken disklere ve kampanalara birden soğuk su sıktırmak eğilmeye sebep olabilir. Onları da tornalatmak icap edebilir.

selamın aleyküm

balatalarda çatlama yoksa zarar etmez ama değiştirmen kendi faydana olur kampanalara soguk su vurmasan iyiydi renault 12 nin kampanalar çeliktir egilmez ama egilmisede yeni kampana takman daha iyi olur tornalatmaktan fazla verim alamazsın parana yazık olur

Ayakkabı mı abi bu? "Açar" ne demek ya.?

Geri